VIRUSUL ZIKA Discuție Obama-Rousseff

VIRUSUL ZIKA Discuție Obama-Rousseff

Președintele Statelor Unite Barack Obama a discutat vineri prin telefon cu președinta Braziliei Dilma Rousseff despre răspândirea virusului Zika în Emisfera de Vest, a declarat Casa Albă, informează Reuters. "Liderii au convenit asupra importanței eforturilor de colaborare pentru a aprofunda cunoștințele noastre, avansa în cercetare și accelera lucrul pentru dezvoltarea de vaccinuri mai bune și a altor tehnologii pentru a controla virusul", a afirmat Casa Albă într-un comunicat. 

Rousseff a confirmat de asemenea că va participa la Summitul asupra Securității Nucleare ce va avea loc la Washington la 31 martie și 1 aprilie, adaugă comunicatul.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi o reuniune de urgență la 1 februarie asupra virusului Zika , care se răspândește "în mod exploziv" pe continentul american, cu 3 până la 4 milioane de cazuri așteptate în acest an. Brazilia este deosebit de afectată.

Acest virus se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti și se pare că este periculos în cazul femeilor însărcinate, putând provoca grave malformații congenitale la fetuși. Infecția cu virusul Zika poate genera febră, erupții cutanate, înroșirea ochilor și dureri musculare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...