VIRUSUL ZIKA Republica Dominicană implică armata și poliția în acțiunile de combatere a răspândirii virusului

VIRUSUL ZIKA Republica Dominicană implică armata și poliția în acțiunile de combatere a răspândirii virusului

Forțele armate și poliția din Republica Dominicană au fost implicate în acțiunile menite să împiedice răspândirea țânțarului "Aedes aegypti", care transmite febra dengue, zika, chikungunya și febra galbenă, relatează EFE.
La aceste operațiuni dispuse de Ministerul Apărării și Ministerul Sănătății la solicitarea președintelui, Danilo Medina, participă unități ale Marinei Militare și ale Armatei, iar unele dintre ele se concentrează în zone de la frontiera cu Haiti.

Soldații participă la operațiuni de curățenie, care vor fi completate cu fumigații coordonate cu Ministerul Sănătății Publice, a informat miercuri un purtător de cuvânt al armatei.

La rândul său, Marina Militară a informat , într-un comunicat, că fumigațiile au început duminică în bazele navale și în localitățile din jurul lor pentru a preveni răspândirea țânțarului.
S-au făcut fumigații în zone cu apă stătută din diverse cartiere ale capitalei și din provincia Barahona, în sud, cu participarea a sute de militari.

"Marina Militară a Republicii Dominicane nu va precupeți niciun efort și va continua să sprijine această cauză, pentru a împiedica dezvoltarea țânțarului 'Aedes aegypti', potrivit comunicatului.

Totodată, peste 600 de membri ai armatei participă la operațiuni de curățenie destinate eliminării umidității din unele zone.

În paralel, Poliția Națională a dispus ca toate diviziile sale să ia măsuri preventive pentru a împiedica proliferarea bolii. Până în prezent, în această țară s-au semnalat zece cazuri de infecție cu virusul zika.

Totodată, atât Ministerul Apărării, cât și autoritățile din domeniul securității au în vedere protecția frontierelor terestre, maritime și aeriene ale țării pentru a se evita răspândirea bolilor transmise de țânțarii "Aedes aegypti" și "Aedes albopietus" (țânțarul-tigru).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…