Vivienne Westwood, nașa punk-ului: rebela care nu a purtat lenjerie intimă când a fost înnobilată de Regina Elisabeta FOTO

Vivienne Westwood, nașa punk-ului: rebela care nu a purtat lenjerie intimă când a fost înnobilată de Regina Elisabeta FOTO

„Regina modei britanice“ a murit joi, la 81 de ani , în casa ei din Londra, înconjurată de familie. Povestea profesoarei care a ajuns să-i îmbrace pe Sex Pistols.

Vivienne Westwood a fost unul dintre cei mai influenți designeri ai secolului XX și o promotoare a mișcării punk. Pentru meritele sale, creatoarea de modă a fost înnobilată de Regina Elisabeta a II-a și a primit titlul onorific de Dame.

Vivienne Westwood, unul dintre cei mai influenți designeri i lumii FOTOGRAFII Profimedia

În mod incredibil, cariera ei a început pe când era profesoară de școală primară. Pasionată de artă, își crea singură hainele și bijuteriile. Viața ei s-a schimbat radical atunci când l-a cunoscut pe cel care avea să devină al doilea soț al său, Malcolm McLaren. Au deschis magazinul de haine Sex, de pe King’s Road din Londra. Faptul că McLaren a fost managerul unor trupe punk, printre care celebra formație Sex Pistols, i-a deschis noi oportunități creatoarei de modă, care a ajuns astfel să îmbrace artiști celebri.

Vivienne Westwood a militat pentru diverse cauze

Crariera și creațiile lui Vivienne Westwood au fost sinonime cu punk rock-ul anilor 1970, iar acest spirit rebel a însoțit-o toată viața, inclusiv atunci când a fost înnobilată de Regina Marii Britanii. Creatoarea de modă nu a purtat lenjerie intimă și a făcut o rotire în fața fotografilor, ridicându-și astfel fusta și arătându-și părțile intime, potrivit Daily Mail.

Vivienne Westwood nu a purtat lenjerie cand a fost înnobilată de regină Foto profimedia 0598326519 jpg

De altfel, a fost o activistă întreaga viață, militând pentru diverse cauze. În 2020, s-a închis într-o colivie și a protestat faţă de extrădarea co-fondatorului WikiLeaks Julian Assange .

Al treilea soț al creatoarei, Andreas Kronthaler, în vârstă de 56 de ani, care i-a fost și partener de afaceri, a spus: „Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârșit și ea mi-a oferit o mulțime de lucruri cu care am rămas. Mulțumesc draga mea!“'.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990