Vizibilitatea miniștrilor Guvernului Ciucă. Reprezentanții PNL domină topul

Vizibilitatea miniștrilor Guvernului Ciucă. Reprezentanții PNL domină topul

Miniștrii PNL au fost mai prezenți în spațiul media în luna septembrie, luând fața colegilor de Coaliție. Cei mai menționați demnitari au fost Virgil Popescu și Sorin Cîmpeanu, ultimul între timp plecat din Guvern.

Virgil Popescu a fost cel mai vizibil ministru al echipei Ciucă FOTO gov.ro

MediaTRUST, companie care monitorizează publicațiile media, prezintă studiul vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2022.

În analiza pentru luna septembrie, miniștrii cabinetului Ciucă sunt citați în 66.373 de materiale. Mai precis, echipa de miniștri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PSD și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai Cabinetului Ciucă.

Miniștrii PNL au înregistrat 33.046 de menţiuni, cu 6.683 mai multe decât în luna august. Miniștrii PSD sunt citați în 24.744 de materiale, cu 11.423 mai puține decât în cursul lunii august și cei UDMR cu 8.583 mențiuni în mass-media din România – presă scrisă, presă online, radio și TV, cu 430 mai puține față de luna precedentă.

Conform calculelor autorilor studiului, un român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL în medie de peste 33 ori de ori pe lună, urmați de miniștrii PSD, cu o medie de 27 de ori per persoană, iar UDMR doar de 10 ori.

În ceea ce privește aparițile TV, membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 5.276 de referințe pe posturile TV monitorizate. Dintre aceștia, miniștrii PNL înregistreză 2.441 de mențiuni la posturile TV, urmați de PSD, cu 2.080 mențiuni, și UDMR sunt citați în 755 materiale.

Liberalii fruntași

PNL, prin Virgil Popescu, ministrul Energiei, înregistrează 1.075 de apariții la posturile TV, fiind astfel cel mai mediatizat ministru liberal. Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educației din partea PNL, înregistrează 689 de mențiuni la TV, cu un vârf al vizibilității în data de 5 septembrie si 30 septembrie, cu materiale care se referă la începutul anului școlar și schimbările din învățământ dar și la demisia din funcția de ministru al educației. Al treilea, în topul vizibilității, este Marius Budăi, ministrul Muncii, din partea PSD, 523 referințe la posturile TV. Vârful vizibilității ministrului se înregistrează în data de 1 septembrie, când a vorbit de tensiunile de Coaliție, după ce a anunțat creșterea pensiilor și salariilor minim.

A patra poziție e ocupată de UDMR-istul Tanczos Barna (Mediu), cu 459 de materiale în care a fost menționat. Sorin Grindeanu este pe a cincea, cu 391 de mențiuni la TV (în scădere de la 434 de menționări în august), în timp ce pe locul al șaselea e tot un social-democrat, adică ministrul Finanțelor. Adrian Câciu înregistrează 359 de mențiuni la TV.

Online și social media

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 57.207 de mențiuni în online și social media. Miniștrii PNL înregistrează 28.556 de materiale, în creștere față de luna precedentă când au înregistrat 23.634 referințe. Demnitarii PSD înregistrează 21.192 de materiale pe portalurile online și social, în scădere față de luna august când au fost citați de 30.549 ori. Reprezentanții UDMR au fost citați în 7.459 de materiale online, cu o mică scădere față de luna august când au fost menționați în 7.539 de materiale.

Cel mai citat ministru din partea PNL este Sorin Cîmpeanu, cu 10.075 de materiale în online și social media în perioada monitorizată. Următorul Virgil Popescu, cu 7.746 menționări. Pe al treilea loc e Sorin Grindeanu, cu 4.579 de materiale monitorizate în care e menționat, urmat de Tanczos Barna (UDMR), cu 3.781 de materiale cu menționare, iar top cinci e încheiat de Alexandru Rafila cu 3.415 materiale în online și social media.

Autorii cercetării

MediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 sunt membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 au devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…