Vizită neanunţată a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA la Kiev

Vizită neanunţată a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA la Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat - duminică - că a avut o întâlnire cu şefa Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, la Kiev, şi a distribuit un videoclip cu vizita neanunţată a acesteia în capitala ucraineană, potrivit EFE, Reuters şi AFP.

Vizita lui Pelosi nu fusese anunţată, deşi era aşteptată.

"Mulţumim Statelor Unite pentru contribuţia lor la protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru", a scris preşedintele ucrainean pe Twitter pentru a însoţi un videoclip în care apare flancat de gărzi înarmate, întâmpinând-o pe Nancy Pelosi şi o delegaţie a Congresului SUA în faţa preşedinţiei de la Kiev şi apoi întâlnirea cu delegaţia americană.



"Statele Unite sunt lider în sprijinul puternic pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse", a continuat preşedintele ucrainean.

"Delegaţia noastră a venit la Kiev pentru a transmite un mesaj fără echivoc şi răsunător în întreaga lume: Statele Unite sunt de partea Ucrainei", potrivit unui comunicat al delegaţiei americane, care se va deplasa ulterior în sud-estul Poloniei şi la Varşovia.


Foto: (c) UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT/EPA


"Un sprijin american suplimentar este pe drum", au subliniat congresmanii americani, care au asigurat că vor "transforma cererea puternică de finanţare a preşedintelui Biden într-un pachet legislativ".

Această vizită intervine la o săptămână de la deplasarea la Kiev a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken şi a ministrului apărării, Lloyd Austin.


Foto: (c) UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT/EPA


În cadrul acelei vizite, cei doi responsabili au anunţat revenirea treptată a prezenţei diplomatice americane în Ucraina şi un ajutor suplimentar direct şi indirect de peste 700 de milioane de dolari.

Din delegaţia care o însoţeşte pe Nancy Pelosi la Kiev mai fac parte Jason Crow, Jim McGovern, Adam Schiff, Gregory Meeks, Barbara Lee şi Bill Keating.


Foto: (c) UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT/EPA


Pelosi le-a mulţumit ucrainenilor pentru "lupta lor pentru libertate". "Lupta voastră este pentru noi toţi. Angajamentul nostru este să fim alături de dumneavoastră până la finalul bătăliei", a adăugat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”