Vizita Prinţului William şi a Ducesei de Cambridge în India, ameninţată de un atac terorist

Vizita Prinţului William şi a Ducesei de Cambridge în India, ameninţată de un atac terorist

Vizita Prinţului William şi a soţiei sale, Catherine, Ducesă de Cambridge, programată în mai multe oraşe din India, precum Mumbai şi Delhi, dar şi în Bhutan, pentru 9-10 aprilie, stă sub ameninţarea unui potenţial atac terorist, potrivit contactmusic.com.

Vizita Prinţului William şi a Ducesei de Cambridge în India, ameninţată de un atac terorist

Cuplul regal va călători în ţara asiatică în cursul weekendului de 9-10 aprilie într-o vizită care va include şi regatul Bhutan.

Înainte de vizita lor, editorii de la India Today au scris că poliţia din Punjab, India, caută trei suspecţi care deţin arme şi explozibil care ar putea viza oraşele Mumbai şi Delhi, oraşele care sunt trecute pe lista vizitei cuplului regal.

"Ţinta lor ar putea fi în Delhi, Goa şi Mumbai", potrivit unei alerte a poliţiei din Punjab. "Vor fi luate toate măsurile de precauţie în această privinţă. Ne vom centra pe stricta verificare a vehiculelor, securitatea tuturor clădirilor, inclusiv cele ale poliţiei şi sediile unităţilor de apărare, lăcaşuri religioase, aglomerări urbane, pieţe, malluri, staţii de cale ferată, şine de cale ferată şi instituţiile de învăţământ.”

Alerta teroristă îi vizează pe William şi Kate înaintea vizitei lor la Hotelul Taj Mahal din Mumbai, oraş în care a avut loc un atac terorist din 2008 soldat cu ucidierea a 164 de oameni.

Miercuri, 6 aprilie, cuplul a invitat copii din India şi din Bhutan în casa lor de la Palatul Kensington, Londra, înaintea vizitei lor.

Unul dintre musafiri, modelul britanico-asiatic Neelam Gill a declarat pentru ziarul Belfast Telegraph că atât William Cât şi Kate aşteaptă cu nerăbdare vizita lor.

"Kate mi-a spus că iubeşte mâncarea indiană şi eu i-am transmis că va fi bine, iar William a zis că încearcă să facă faţă mirodeniilor, a declarat modelul.

Reprezentanţii Palatului Kensington nu au oferit vreo reacţie privitoare la faptul că cuplul ar urma să-şi schimbe planurile turneului lor, menţionând pe Twitter că: "Pentru mai multe informaţii privitoare la turneul Ducelui şi al Ducesei, urmăriţi #RoyalVisitIndia şi #RoyalVisitBhutan."

Ca parte a turneului, cuplul va vizita şi monumentul iconic Taj Mahal care a fost folosit ca fundal al uneia dintre cele mai cunoscute fotografii ale mamei Prinţului William, regretata Diana, Prinţesa de Wales.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria grandioasă a prinţului William cu Catherine Middleton, celebrată la Catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în faţa numeroaselor camere de filmat, lumea întreagă fiind fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează faţa modernă a celei mai celebre familii regale. În vârstă de 34 de ani, Kate Middleton a devenit ducesă de Cambridge în urma căsătoriei cu prinţul William al Marii Britanii. Cuplul regal are împreună doi copii, prinţul George şi prinţesa Charlotte.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…