Vlad Filat, 9 ani de ÎNCHISOARE!

Vlad Filat, 9 ani de ÎNCHISOARE!

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost condamnat luni la noua ani de inchisoare, intr-un dosar in care este acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta, anunta Publika.md

Dosarul a avut ca punct de pornire un autodenunt al omului de afaceri Ilan Sor, care l-a acuzat pe Filat ca ar fi extorcat de la el bani, bunuri si servicii in valoare de sute de milioane de dolari.

Fostul presedinte al PLDM a fost retinut la scurt timp, dupa ce deputatii i-au ridicat imunitatea parlamentara, si apoi arestat preventiv.

Peste cateva zile, procurorii au efectuat perchezitii la sediul Partidului Liberal Democrat, la una din casele sale, dar si la parintii lui Vlad Filat unde au gasit documente care ar avea legatura cu fraudele de la Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank.

Ofiterii au mai gasit note informative referitoare la urmarirea unor persoane, inclusiv politicieni. Unele acte aveau parafa "secret". Anchetatorii au mai gasit in locuinta carduri bancare, stick-uri de memorie si ceasuri de lux care valoreaza sute de mii de lei.

Mai mult, cinci masini de lux ale lui Filat au fost puse sub sechestru.

La sfarsitul lunii martie 2016, Vlad Filat ar fi incercat sa influenteze martorii in dosarul in care este cercetat penal. Potrivit procurorilor, deputatul liberal-democrat le-a trimis ilegal, din puscarie, scrisori prin intermediul avocatilor sai.

Aparatorii lui Filat au negat insa acest lucru. Fostul premier pledeaza nevinovat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa