Vlad Stancu, a doua calificare la Jocurile Olimpice. Medalie de argint la Europenele de natație

Vlad Stancu, a doua calificare la Jocurile Olimpice. Medalie de argint la Europenele de natație

România are până acum patru medalii la Europenele de juniori de la Belgrad: Vlad Mihalache a cucerit argintul la 200 m fluture, Vlad Stancu a obţinut argint la 800 m liber şi 1.500 m liber, iar Daria Silişteanu a cucerit medalia de bronz la 50 m spate.

Vlad Stancu ne va reprezenta la JO Paris 2024. Foto Sportpictures

Bilanțul, față de ediția de anul trecut, este mai slab, dar există și o explicație. La Otopeni a participat și David Popovici, care a pus serios umărul la zestrea de nouă medalii, cinci de aur şi patru de argint obținute de țara noastră.

Acum, greul a trecut pe umerii lui Vlad Stancu, care a obținut două medalii de argint , la 800 metri liber și la 1.500 metri liber, cu rezultate care îl pun pe înotătorul român pe lista sportivilor calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Stancu, înregistrat cu timpul de 7 min 49 sec 68 sutimi, a realizat sâmbătă un nou record naţional de seniori, repetând astfel performanţa obţinută la 1.500 m liber (nou record naţional, medalie de argint la Europenele de juniori şi calificare la JO 2024). Vechiul record îi aparţinea tot lui, din 7 septembrie 2022, când era cronometrat la Otopeni în 7 min 54 sec 2 sutimi. În finala de la Belgrad, Vlad a fost întrecut de bulgarul Petăr Miţin, care a terminat cursa cu două secunde mai devreme decât românul și a stabilit un nou record european de juniori.

Alte rezultate ale românilor

Rebecca Diaconescu s-a clasat locul 4 în finala de la 100 m liber de la Europenele de natație pentru juniori, cu timpul de 55 sec 64/100, la doar 8 sutimi de maghiara Dora Molnar, medaliata cu bronz.

Patrick Dinu s-a calificat cu al doilea timp în finala de la 100 m liber masculin (49.84), după ce în serii fusese al treilea (50.05). Ştefan Cozma a prins semifinalele cu al 17-lea timp din serii (50.89), dar nu a reuşit să prindă finala, având ultimul timp (16 - 50.99).

Daria Silişteanu s-a calificat în finala de la 100 m spate feminin cu al doilea timp din semifinale (1:01.59), după ce fusese cea mai rapidă din serii (1:01.80). Aissia Prisecariu a avut al patrulea timp din semifinale (1:01.85), după ce în serii fusese cronometrată cu al şaselea (1.02.37). Rebecca Diaconescu s-a retras înaintea sesiunii de dimineaţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat