Vlad Voiculescu: Este multă corupție în sistem

Vlad Voiculescu: Este multă corupție în sistem

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, joi seara, că există multă corupție în sistemul medical, iar acest lucru "se simte la fiecare pas".

"Multă. Se simte la fiecare pas. Este multă corupție. Ideea subfinanțării sistemului sanitar este valabilă în anumite sectoare. Dacă vorbim despre investiții trebuie să ne uităm cum au fost făcute aceste investiții în sănătate", a spus ministrul Sănătății, la Digi 24.

Voiculescu a afirmat că sistemul sanitar are o "rezistență deosebită la orice fel de schimbare". "Sistemul sanitar în orice țară nu numai în România are o rezistență în sine ca orice sistem. Sistemul sanitar, da, are o rezistență deosebită la orice fel de schimbare", a susținut ministrul.

Vlad Voiculescu a declarat că nu regretă că a acceptat funcția de ministrul al Sănătății, întrucât acest lucru reprezintă cea mai mare provocare a vieții sale.

"Nu, nu, este cea mai mare provocare a vieții mele de până acum, este o provocare profesională pe care nu mi-am imaginat-o, nu am dormit niciodată mai puțin decât acum și nu am muncit niciodată mai mult, nu am fost niciodată mai încântat de a-mi dărui întregul timp, întreaga mea energie și pricepere pentru a ajuta oameni", a adăugat ministrul.

El a precizat că unul dintre indicatorii de performanță ai managerilor de spital va consta în feedback-ul primit din partea pacienților.

În opinia sa, unul dintre managerii foarte buni este cel al Spitalului Militar.

* Vlad Voiculescu: Este esențial să se curețe corpul profesional

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că este esențială curățarea corpului profesional din sănătate, iar medicii ar trebui să facă în acest sens front comun cu ministerul.

"Cred că este esențial ca corpul profesional să se curețe pe sine și este esențial ca medicii care vor o schimbare în sistemul de sănătate să facă un front comun și noi cu siguranță le suntem aliați", a declarat ministrul Sănătății joi seara, la Digi 24.

Referindu-se la cazul pacientei de la Spitalul de Arși care a primit o altă grupă de sânge la transfuzie, Voiculescu a spus că astfel de situații de malpraxis trebuie pedepsite.

"Lucrurile acestea se întâmplă peste tot, lucrurile acestea trebuie pedepsite, vorbim despre un malpraxis și vorbim despre o chestiune extrem de gravă. Lucrurile acestea trebuie pur și simplu să își urmeze mersul iar ceea ce facem la minister este să ne uităm la care este mersul acestor reclamații sau acestor cazuri de malpraxis. Trebuie să ne uităm de asemenea ca acolo să existe consecințe", a afirmat demnitarul.

El a precizat că secția de ATI de la Spitalul de Arși nu mai primește pacienți de săptămâna trecută.

Întrebat ce crede despre gestul medicului care a filmat larvele pe pacientul în vârstă, ministrul Sănătății a spus că nu comentează gestul acestuia, însă speră ca după filmare medicul să fi încercat să ajute pacientul.

"Nu am să comentez gestul medicului, sper că după ce a lăsat din mână camera a încercat să ajute pacientul", a mai adăugat Vlad Voiculescu.

El a mai amintit că în sistem sunt 6.700 de posturi vacante în acest moment, iar deficitul de personal este de 44% în Ialomița, în Călărași 42%, în Tulcea 40%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”