Vlad Voiculescu: Gabriela Firea pare să fie un primar care lucrează în beneficiul turismului grecesc

Vlad Voiculescu: Gabriela Firea pare să fie un primar care lucrează în beneficiul turismului grecesc

Preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a acuzat-o duminică pe Gabriela Firea că a avut ''neobrăzarea'' să treacă prin Consiliul General proiectul privind testarea gratuită pentru COVID-19 a celor care vor să plece în vacanţă în străinătate, susţinând că edilul pare să fie mai degrabă "primarul Greciei" decât al bucureştenilor.

"Gabriela Firea a avut neobrăzarea să treacă prin Consiliul General, şi nu putea să facă asta singură, abia aştept să văd cine a votat alături de PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru testarea cu prioritate a celor care pleacă în Grecia. Atunci când ai probabil mii sau zeci de mii de pacienţi în Bucureşti, oameni care au nevoie de servicii medicale, de la oricare spital din Bucureşti, dacă nu au un diagnostic confirmat, oamenii sunt trimişi să se testeze. Foarte mulţi oameni merg să se testeze pe banii lor. Atunci când oamenii sunt trimişi să se testeze pe banii lor, să prioritizezi testele pentru cei care vor să meargă în vacanţă este o bătaie de joc la adresa oamenilor şi la adresa banului public. Nu spun că vacanţele nu sunt importante, nu spun că oamenii nu ar trebui să plece în Grecia, dar Gabriela Firea pare să fie cumva primarul Greciei sau un primar care lucrează în beneficiul economiei şi turismului grecesc mai degrabă decât pentru bucureşteni", a spus Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi că în prima zi de înscrieri a proiectului "Testăm pentru Bucureşti" s-au înregistrat circa 7.500-8.000 de persoane, după ce miercuri CGMB a aprobat suplimentarea numărului beneficiarilor proiectului şi includerea şi a bucureştenilor care călătoresc în scopuri turistice.

"Proiectul propus de mine a fost votat ieri în Consiliul General, am şi demarat acest proiect, astăzi a fost prima zi de înscriere pe adresa de email vacanta2020@pmb.ro. Astăzi, în prima zi, am primit 2.500 de emailuri. Colegii de la ASSMB au început deja să le citească. Într-un email sunt mai multe solicitări pentru mai multe persoane de a se testa. Am calculat până în această seară cam 7.500-8.000 de persoane care vor să se testeze prin programul lansat de Primăria Capitalei, teste gratuite cu aparate Real Time PCR necesare pentru a intra în Grecia sau în alte ţări care le solicită", a spus Firea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...