Vladimir Putin a anunțat stabilizarea situației în economia Rusiei

Vladimir Putin a anunțat stabilizarea situației în economia Rusiei

Situația din economia Rusiei se stabilizează, cursul rublei revine la nivelurile de la începutul lunii februarie, stocurile de mărfuri din lanțurile de retail și nivelul cererii se redresează, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni pe probleme economice, desfăşurate luni.

„Rusia, așa cum am spus deja, a rezistat acestei presiuni fără precedent. Situația se stabilizează, cursul rublei a revenit la nivelurile din prima jumătate a lunii februarie și este determinat obiectiv de o balanță de plăți puternică” – a declarat liderul rus. Vladimir Putin a subliniat că, în primul trimestru, soldul pozitiv al contului curent al balanței de plăți a depășit 58 de miliarde de dolari și „acesta este un maxim istoric”. În sistemul bancar al țării revine valuta cash străină, iar volumul depozitelor cetățenilor este în creștere, a adăugat președintele rus.

Referindu-se la situația de pe piața de consum, Vladimir Putin a punctat: „După un scurt boom al unor mărfuri – și asta se întâmplă tot timpul în astfel de situații, întotdeauna – cererea de retail a revenit la normal. Stocurile de mărfuri din lanțurile de retail au început să se refacă”./ssirbu/gpodea

www.tass.ru – 18 aprilie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”