Vladimir Putin a vizitat Mariupol, oraş ucrainean devastat de război. Liderul de la Kremlin a discutat cu localnicii VIDEO

Vladimir Putin a vizitat Mariupol, oraş ucrainean devastat de război. Liderul de la Kremlin a discutat cu localnicii VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, a anunţat duminică serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse, preluate de cele internaţionale, relatează Agerpres.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022. Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea , peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare. Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, el însuşi la volanul unei maşini.

Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat , potrivit aceleiaşi surse.

Putin, văzut șchiopătând în timpul vizitei surpriză din Crimeea

Președintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, a fost văzut schiopătând în timpul vizitei surpriză pe care a efectuat-o sâmbătă în Crimeea, pe fondul afirmațiilor că are probleme de sănătate, la o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pentru crime de război pe numele său.

Imaginile transmie de presa rusă par să-l arate pe Putin în portul naval Sevastopol, care a fost ținta unor atacuri ucrainene repetate în ultimele luni. Sosirea sa a avut loc la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru acuzații de crime de război. Sâmbătă se împlinesc nouă ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către dictatorul rus.

Putin a fost văzut alături de Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului ocupat, înconjurat de șase gărzi de corp care, evident, purtau veste antiglonț.

Președintele rus părea să se simtă inconfortabil când mergea, spre deosebire de aparițiile anterioare din această săptămână la Moscova și în orașul siberian Ulan-Ude. El a ajuns în port - cartierul general al Flotei rusești de la Marea Neagră - într-o Toyota Land Cruiser neagră.

„Președintele nostru, Vladimir Putin, știe cum să surprindă într-un mod plcăut“, a declarat guvernatorul Crimeei ocupate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...