Vladimir Putin a vizitat un teren de instrucţie pentru militarii mobilizaţi

Vladimir Putin a vizitat un teren de instrucţie pentru militarii mobilizaţi

Preşedintele rus a vizitat, joi, un teren de instrucţie pentru soldaţii mobilizaţi în regiunea Riazan, în sud-estul Moscovei, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, relatează AFP.

Vladimir Putin a vizitat un teren de instrucţie pentru soldaţii mobilizaţi. FOTO Shutterstock

Este pentru prima dată de la anunţul mobilizării parţiale a sute de mii de rezervişti pe 21 septembrie anul trecut când liderul rus observă pe teren exerciţiile de instruire ale acestor civili chemaţi să sprijine ofensiva rusă în Ucraina.

La un stand de tir, preşedintele rus a tras chiar el cu o armă automată, lungit la sol, cu o casă de protecţie pe urechi şi cu un palton negru pe umeri, potrivit imaginilor difuzate la televiziunea rusă.

Vladimir Putin a discutat cu unii dintre soldaţii mobilizaţi . „Noroc!", i-a spus Putin unuia dintre ei, lovindu-l pe spate, scrie Agerpres .

Potrivit agenţiilor de presă ruseşti, preşedintele rus a asistat şi la exerciţiile de formare tactică sau de izolare a unui incendiu de proporţii.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, prezent şi el cu prilejul acestei vizite, i-a făcut o prezentare preşedintelui Putin privind formarea a sute de rezervişti mobilizaţi, au relatat agenţiile ruseşti.

Vladimir Putin a anunţat pe 21 septembrie mobilizarea parţială a mai multe sute de mii de rezervişti pentru a încerca limitarea avansului trupelor Kievului în Ucraina.

Potrivit unei cifre pe care au comunicat-o vinerea, 222.000 de persoane au fost deja mobilizate, între care 16.000 sunt deja în „unităţi implicate în lupte" în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro