Vlăduța Lupău scapă de dosarul penal. Câți bani a cerut interpreta de la stat pentru că nu a putut cânta în pandemie

Vlăduța Lupău scapă de dosarul penal. Câți bani a cerut interpreta de la stat pentru că nu a putut cânta în pandemie

Vedeta de muzică populară Vlăduța Lupău scapă de dosarul penal în care a fost cercetată pentru înșelăciune, pentru că ar fi primit bani, ilegal, de la stat în perioada pandemiei de COVID-19.

Vlăduța Lupău scapă de dosarul penal de înșelăciune FOTO Facebook

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au înaintat instanței dosarul prin care cer confirmarea renunțării la urmărirea penală în cazul intimatei Rus Vlăduța Lupău Marioara. Tribunalul Sălaj a stabilit pentru 1 noiembrie 2023 judecarea procesului.

Decizia instanței pare a fi doar o formalitate. În foarte puține cazuri, judecătorii nu acceptă propunerea procurorilor și dispun returnarea cauzei la Parchet pentru continuarea cercetărilor.

Vlăduța Lupău a fost chemată la audieri, la Parchet, și, ca să scape de urmărirea penală, a plătit prejudiciul descoperit de anchetatori. Surse judiciare susțin că în cazul acesteia, prejudiciul a fost de circa 8.000 de lei, iar restituirea banilor a făcut ca dosarul să nu mai reprezinte un interes public, astfel încât s-a decis renunțarea la urmărirea penală.

Pagina dosarului de pe site-ul Tribunalului Sălaj

Pagina dosarului de pe site-ul Tribunalului Sălaj

Banii au fost achitați prin intermediul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj, care este parte civilă în dosar. Guvernul a instituit în perioada pandemiei o schemă de ajutor pentru artiști. Foarte mulți însă, au întocmit documente false pe baza cărora au solicitat bani de la stat. În ultimii doi ani au avut loc percheziții în mai multe județe din țară la domiciliile unor artiști, prejudiciile fiind de ordinul sutelor de mii de lei.

Indemnizațiile de pandemie puteau fi solicitate de către persoanele fizice autorizate (PFA-uri) și de către profesioniștii a căror activitate a fost întreruptă, total sau parțial, ca urmare a măsurilor implementate de autorități pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Indemnizația se acorda pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere, însoțite de documentul care atesta întreruperea temporară a activității, total sau parțial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB