Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va controla SRI?

Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va controla SRI?

Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va controla SRI?  LOV, ai uitat când te-a bătut a lu' Manda cu poșeta-n cap în Piața Mare? Ei bine, Dragnea vrea să-l trimită în fruntea Comisiei pentru controlul SRI pe senatorul PSD Claudiu Manda, țiitorul Fiolei, cel care, în 2015, l-a înjurat, pe Facebook, pe un român din străinătate, însă nici măcar înjurătura nu a scris-o corect gramatical. 

 Manda este şi finul lui Valeriu Zgonea, fost parlamentar PSD de Dolj. De altfel, într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 2013, Valeriu Zgonea, pe atunci preşedintele Camerei, i-a dat cuvântul, iar Claudiu Manda a spus la începutul interventiei în plen: „Mulţumesc, naşule!“. Întrebat, ulterior, de jurnalişti, de ce i s-a adresat cu „naşule“, Manda a răspuns: „Păi, nu-i normal să-i spun aşa, dacă el m-a cununat?“. Între timp, Manda a divorţat și a devenit țiitorul oficial al Fiolei. Olguța Vasilescu și-a pus atunci, ca poză de fundal pe facebook, o poză în care țiitorul o privește drăgăstos.

„Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“

Dincolo de legăturile strânse cu liderii PSD, Claudiu Manda s-a mai remarcat doar printr-un episod scandalos. În decembrie 2015, Manda a postat pe contul său de Facebook o ştire în care se anunţa că autobuzele din Craiova vor fi dotate cu internet gratuit.

Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, i-a comentat: „Bă, lumea moare de foame”.  A urmat un schimb de comentarii acide pe Facebook, în văzul lumii, însă Claudiu Manda a mers mai departe şi i-a trimis un mesaj privat lui Sorin Iovu: „Ce tare te dai de la distanţă!“. Românul din Marea Britanie i-a răspuns: „Vrei să ne întâlnim?“. A urmat o replică de mahala din partea parlamentarului PSD. „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, a scris Manda, arătând că nu stăpâneşte foarte bine limba română. Varianta corectă este: băga-ţi-aş. „Aşa vorbeşte un ales al poporului?“, l-a întrebat Iovu. „Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo jos, la tine!“, a replicat deputatul. „Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“, a încheiat Iovu discuţia, apoi a publicat schimbul de mesaje pe contul său de Facebook.

Claudiu Manda nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru limbajul suburban. A venit cu următoarea explicaţie: „Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician. (…) Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat“, a reacţionat parlamentarul PSD.

Băsescu l-a refuzat ca ministru

În 2014, Claudiu Manda a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului, însă preşedintele de atunci, Traian Băsescu, l-a respins: „Cea mai complexă experienţă a domnului Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă“, spunea, pe 1 august 2014, fostul preşedinte. Claudiu Manda a condus Casa Studenţilor între 2003 şi 2004.

A trecut pe la şcoala SRI

Claudiu Manda a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune, din cadrul Universităţii din Craiova. În 2005, la un an după ce a ajuns deputat, Manda a trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare, curs absolvit de majoritatea politicienilor pentru a-şi „coafa” CV-ul. În 2011, Manda a absolvit şi Colegiul Naţional de Informaţii din cadrul SRI, de asemenea o şcoală bifată de cei mai mulţi oameni politici. În 2009 s-a apucat de un doctorat în management la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care nu l-a mai terminat. Este la al patrulea mandat de parlamentar.







Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”