Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia?

Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia?

Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia? 

Contrar așteptărilor, cei mai mulți muncitori de import nu sunt din China. În ianurie 2020, în România, erau active 49.832 de contracte individuale de muncă ale cetățenilor străini din 163 de țări, conform datelor primite de la Ministerul Muncii la solicitarea Newsweek România.

Newsweek România întocmit un top 20 al celor mai numeroși muncitori străini de la noi, care cuprinde și evoluția numărului acestora din 2018 până în ianuarie 2020. 

În afară de muncitorii cuprinși în acest top, există un număr considerabil de lucrători din țări precum Irak (396), Egipt (346), Bangladesh (316), Turkmenistan (178), Venezuela (89). 

Conform Ministerului Muncii, anul trectu, principalele ocupații/meserii pentru care s-a înregistrat un număr semnificativ de locuri de muncă vacante au fost: agent de securitate, lucrator comercial, operator confectioner industrial îmbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet, manipulant marfuri, muncitor necalificat în industria confectiilor, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, sofer autocamion/masina de mare tonaj, confectioner-asamblor articole din textile, ambalator manual.

Activitatea agențiilor de recrutare a forței de muncă din străinătate în vederea încadrării pe piața muncii din România a persoanelor din alte state care nu fac parte din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European sau din Elveția nu este reglementată, în prezent, în mod distinct, societățile comerciale înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu cod CAEN 7810 - "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" având posibilitatea de a desfășura această activitate, conform Ministerului Muncii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…