Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia?

Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia?

Voi știați că țara din care provin cei mai mulți muncitori străini din România este Turcia? 

Contrar așteptărilor, cei mai mulți muncitori de import nu sunt din China. În ianurie 2020, în România, erau active 49.832 de contracte individuale de muncă ale cetățenilor străini din 163 de țări, conform datelor primite de la Ministerul Muncii la solicitarea Newsweek România .

Newsweek România  întocmit un top 20 al celor mai numeroși muncitori străini de la noi, care cuprinde și evoluția numărului acestora din 2018 până în ianuarie 2020. 

În afară de muncitorii cuprinși în acest top, există un număr considerabil de lucrători din țări precum Irak (396), Egipt (346), Bangladesh (316), Turkmenistan (178), Venezuela (89). 

Conform Ministerului Muncii, anul trectu, principalele ocupații/meserii pentru care s-a înregistrat un număr semnificativ de locuri de muncă vacante au fost: agent de securitate, lucrator comercial, operator confectioner industrial îmbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet, manipulant marfuri, muncitor necalificat în industria confectiilor, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, sofer autocamion/masina de mare tonaj, confectioner-asamblor articole din textile, ambalator manual.

Activitatea agențiilor de recrutare a forței de muncă din străinătate în vederea încadrării pe piața muncii din România a persoanelor din alte state care nu fac parte din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European sau din Elveția nu este reglementată, în prezent, în mod distinct, societățile comerciale înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu cod CAEN 7810 - "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" având posibilitatea de a desfășura această activitate, conform Ministerului Muncii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani