Voi știți cine e gunoiul ăsta?

Voi știți cine e gunoiul ăsta?

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, o instituție complet necunoscută aflată în subordinea Parlamentului, urmează să dispară în urma comasării cu Avocatul Poporului, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare.

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU, instituție înființată în 2016 ca urmare a obligațiilor României față de ONU, s-a remarcat printr-o activitate aproape inexistentă, dar și prin scandalul numirii politice făcute de PSD.

Astfel, în 2017, PSD l-a impus la conducerea instituției pe Florinel Butnaru, un inginer auto cu experiență la un service auto și despre care CNSAS a comunicat oficial că a fost recrutat de Securitatea comunistă pe când era deținut de drept comun.

Butnaru a fost revocat din funcție în februarie acest an de coaliția parlamentară PNL – USR PLUS – UDMR.

Organigrama instituției de pe site-ul oficial arată că are în acest moment 20 de posturi ocupate.

Înainte de 1989, Butnaru a fost lucrător comercial la Oficiul de Control al Mărfurilor din Portul Constanța (1980-1982), apoi șef de echipă la Întreprinderea de Producție Industrială și Prestări Servicii din Constanța, în domeniul Transport Public Local de Persoane (1982-1986).

Potrivit documentelor oficiale ale CNSAS , pe 18.02.1987, Florinel Butnaru, aflat la momentul respectiv în detenție la penitenciarul Poarta Albă, a semnat un Angajament cu Securitatea luând numele conspirativ “Radu”.

Butnaru turnator securitate


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...