Voiculescu, despre cazul Burnei: Am transmis o adresă către președintele Colegiului Medicilor

Voiculescu, despre cazul Burnei: Am transmis o adresă către președintele Colegiului Medicilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că a transmis vineri o adresă către președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost soluționate.

"Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor — instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri — se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem așadar două posibilități: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de încredere în câteva instituții cheie', a scris Voiculescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul mai spune că "munca unui medic poate fi și uneori trebuie să fie evaluată de alți medici".

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Marie Curie", Denis Stănescu, a anunțat, sâmbătă, că Direcția Generală Anticorupție a descins în cursul dimineții în incinta spitalului și a pus sechestru pe cabinetul profesorului Gheorghe Burnei.

"În cursul dimineții, imediat după ora șase, la Spitalul 'Marie Curie' a avut loc o descindere a inspectorilor de la Direcția Generală Anticorupție. Ni s-a înmânat mandatul de percheziție, aprobarea doamnei judecător, și s-a pus sechestru pe cabinetul domnului profesor Gheorghe Burnei", a declarat Stănescu.

Întrebată dacă în spital a fost înregistrată vreo reclamație din partea pacienților la adresa medicului Gheorghe Burnei, Denis Stănescu a răspuns că nu.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Serviciului Omoruri — D.G.P.M.B. efectuează 5 percheziții domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul București, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES. Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunț, și vizează la momentul actual săvârșirea a 17 fapte de corupție, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...