Voiculescu: Nu este nici un 'scandal' între mine şi Violeta Alexandru pe tema calculării unui indicator

Voiculescu: Nu este nici un 'scandal' între mine şi Violeta Alexandru pe tema calculării unui indicator

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că nu este "niciun scandal" între el şi deputatul PNL Violeta Alexandru pe tema calculării indicelui de infectare cu noul coronavirus.

"O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un 'scandal' între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile", a scris Voiculescu, miercuri, pe Facebook.

El susţine că "nu există două guverne în lumea asta" care să fi gestionat pandemia la fel.

"Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm şi îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit", precizează ministrul.

Deputatul PNL Violeta Alexandru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, ea reproşând faptul că afirmaţiile publice despre neîncrederea în cifre sporesc îngrijorarea, în timp ce Voiculescu a replicat că "felul inovativ" în care a fost calculată rata de infectare înainte de alegeri i-a ridicat câteva semne de întrebare.

Discuţia, purtată într-un limbaj amical, a fost urmărită şi comentată de mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...