Volei feminin: România s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial Under-18

Volei feminin: România s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial Under-18

Selecţionata României s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de volei feminin Under-18, care are loc la Durango (Mexic), după ce a învins echipa Slovaciei cu scorul de 3-2 (21-25, 25-22, 16-25, 25-21, 15-11).

Tricolorele antrenate de Marius Macarie s-au impus dramatic după două ore şi 6 minute, revenind de la 0-1 şi 1-2 la seturi.

Din echipa României s-au remarcat Paula Partnoi (16 puncte), Ştefania Cheluţă (14), Tara Cristea (13) şi Teodora Iancu (11). Cele mai bune de la învinse au fost Radka Haskova, cu 21 puncte, şi Klara Jozekova, 14 puncte.

Căpitanul echipei României, Lidia Partnoi, a declarat că meciul a fost unul ''nebunesc, cu multe emoţii''. ''Am început meciul bine, dar apoi ne-am pierdut concentrarea şi lucrurile s-au complicat. E important că am câştigat şi mergem mai departe. Am fost foarte determinate şi am jucat ca o echipă, ajutându-ne între noi şi cred că la sfârşit asta a făcut diferenţa'', a subliniat Partnoi.

La rândul său, antrenorul Marius Macarie, a comentat astfel meciul cu Slovacia: ''Sunt foarte mândru de echipa mea. Ştiam că Slovacia va fi un adversar dificil, dar a fost ziua noastră. Cred că unele schimbări făcute în setul patru au fost foarte bune şi au pus Slovacia în dificultate. În setul cinci e vorba de fiecare dată de detalii şi e nevoie de noroc ca să câştigi''.

În sferturile de finală, România va juca împotriva Italiei, care a trecut în optimi cu 3-0 (25-10, 25-10, 25-13) de Canada. Meciul va avea loc în noaptea de luni spre marţi, la ora 01:30, ora României.

Lidia Partnoi s-a referit şi la sfertul de finală cu Italia: ''Am pierdut în faţa Italiei la Campionatul European de anul trecut şi vrem să facem un rezultat mai bun acum şi să demonstrăm cât de mult am progresat de atunci''.

Macarie consideră că ''Italia este o echipă puternică, dar după un astfel de meci, orice este posibil''. ''Va fi dificil, dar vom da tot ce putem pentru a obţine victoria'', a concluzionat tehnicianul român.
AGERPRES

Sursa foto: Federatia Romana de Volei /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /