Vrăjitoarele Vanessa și Melissa, condamnate definitiv la închisoare cu suspendare

Roxana Lider și Rada Mincă, cunoscute ca vrăjitoarele Vanessa și Melissa, au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel București la câte trei ani închisoare cu suspendare, într-un dosar în care au fost trimise în judecată pentru că au șantajat mai multe persoane, printre care și Oana Zăvoranu.

Instanța a mai dispus ca cele două să-i plătească Oanei Zăvoranu suma de 10.000 euro, reprezentând daune morale, însă a lăsat în rest nesoluționată acțiunea civilă.

Procurorii susțin că Vanessa și Melissa își făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca 'vrăjitoare' sau 'clarvăzătoare', arătându-și disponibilitatea pentru așa-zise consultații în urma cărora erau contactate de către victime.

Prin monitorizarea presei, Vanessa și Melissa identificau persoane publice, cu mare potențial financiar, care se găseau în diferite situații defavorabile, în general în conflict cu alte persoane publice, și le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte inițiate de ele.

Prin aceste metode, cele două luau legătura cu victimele cărora le solicitau la început, pentru inițierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte cum ar fi: articole personale de îmbrăcăminte, păpuși, piroane (cuie mari), cuțite, iconițe, miere de albine etc. Ulterior, pentru desfășurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, vrăjitoarele pretindeau obiecte de valoare — bijuterii, autoturisme — și diverse sume de bani din ce în ce mai mari, au explicat procurorii.

Potrivit acestora, Oana Zăvoranu a fost determinată de vrăjitoare să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile și imobile sau contracte de împrumut cu garanție imobiliară la un preț subevaluat în raport cu valoarea de piață, această activitate fiind, de fapt, cămătărie disimulată.

În perioada februarie — septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile și imobile, printre care și un autoturism Porsche Cayman, dar și de importante sume de bani și, ulterior, șantajată și amenințată, indică anchetatorii.

În timpul procesului, Oana Zăvoranu a declarat că le-a dat vrăjitoarelor Melissa și Vanessa mari sume de bani și un autoturism de lux pentru a o scăpa de "farmece".

Ea le-a spus judecătorilor că, fiind deprimată în urma despărțirii de Ionuț Pascu — "Pepe", a fost contactată de vrăjitoarea Vanessa, care i-a spus că vrea să o ajute să iasă din depresie, după ce aflase de la televizor de problemele pe care vedeta tv le avea în căsnicie.

Inițial, Oana Zăvoranu ar fi refuzat, însă a acceptat apoi să o viziteze pe vrăjitoare, care i-ar fi "ghicit" că are "farmece" făcute de mama ei, Marioara Zăvoranu. În urma unei întâlniri cu cele două vrăjitoare, Oana Zăvoranu ar fi acceptat să le dea sume mari de bani, dar și un autoturism Porsche Cayman, mașina urmând a fi incinerată, pe motiv că era "blestemată".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…