Vrancea: Anchetă DSP după ce opt copii aflaţi într-o tabără au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Vrancea: Anchetă DSP după ce opt copii aflaţi într-o tabără au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a demarat o anchetă după ce opt copii din Râmnicu Sărat, cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani, care se aflau în tabără la Odobeşti, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, a informat instituţia.

"DSP Vrancea a demarat o anchetă epidemiologică după ce opt copii au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară. Ancheta este în desfăşurare. Au fost preluate probe şi deocamdată nu avem date de laborator care să infirme sau să confirme diagnosticul emis de Spitalul de Boli Infecţioase, acela de toxiinfecţie alimentară. Rezultatele vor fi gata în cursul zilei de luni", a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

Cei opt copii au ajuns la spital, joi seara, cu dureri abdominale şi vărsături şi ar fi declarat personalului medical că au mâncat la un restaurant din Odobeşti şi au făcut baie în piscină.

Copii au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani. Doar dintre aceştia au avut nevoie de perfuzii, însă starea lor de sănătate nu a făcut necesară internarea, fiind externaţi după câteva ore. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire