Vrancea: Peste 1.000 kilograme de articole pirotehnice confiscate de poliţişti în ultimele două zile

Vrancea: Peste 1.000 kilograme de articole pirotehnice confiscate de poliţişti în ultimele două zile

Peste 1.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii vrânceni în ultimele două zile, în urma unor percheziţii efectuate în cadrul acţiunii "Foc de artificii", a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"În urma activităţilor desfăşurate în cursul lunii decembrie, poliţişti vrânceni au constatat mai multe nereguli privind regimul materiilor explozive, context în care au întocmit 16 dosare penale, au confiscat articolele pirotehnice descoperite şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, cu amenzi faţă de persoanele care nu au înţeles să respecte legislaţia în domeniu. Astfel, numai în ultimele 48 de ore, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de 'operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept', articole pe care ar fi urmat să le comercializeze persoanelor fizice", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, în locaţiile respective, au fost descoperite aproximativ 1.030 kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 şi F4, în valoare totală de aproximativ 16.000 lei, pe care poliţiştii au indisponibilizat-o în vederea continuării cercetărilor.

IPJ Vrancea precizează că poliţiştii vor acţiona în continuare pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, organizând şi desfăşurând activităţi de prevenire şi combatere a unor evenimente precum răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla