Vrancea: Șeful de post din comuna Pufești a refuzat pentru a cincea oară să ia mită, conform DGA

Vrancea: Șeful de post din comuna Pufești a refuzat pentru a cincea oară să ia mită, conform DGA

Șeful de post din comuna vrânceană Pufești a refuzat pentru a cincea oară în ultimii patru ani să fie mituit, în timp ce adjunctul său se află la a patra tentativă de acest gen, potrivit unui comunicat remis, vineri, de către Serviciul Județean Anticorupție Vrancea al Direcției Generale Anticorupție.

Cei doi au denunțat încercările de a fi corupți, făptașii fiind prinși în flagrant de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A., sub coordonarea unor procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În ultima asemenea acțiune, a fost prins conducătorul unui autoturism, R.C., care încerca să ofere foloase necuvenite agentului de poliție din cadrul postului de poliție Pufești pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal după ce fusese depistat, conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

"În timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza satului Domnești-Târg, agentul de poliție G.R.S. a oprit pentru control un autoturism condus de R.C. care, în urma testării cu etilotestul Drager, s-a constatat că avea o concentrație de 0,83 gr/ litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa, R.C. i-a promis agentului de poliție, dar și șefului acestuia, foloase materiale pe care polițiștii le-au refuzat, denunțând fapta organelor de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Vrancea", se precizează în comunicatul DGA Vrancea.

Documentul mai indică faptul că denunțul celor doi polițiști "a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, R.C. fiind prins în flagrant în timp ce-i oferea polițistului o serie de bunuri, în scopul de a-l determina să abandoneze cercetările și să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului".

Pe numele mituitorului a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate" ,se mai arată în comunicatul DGA Vrancea.

AGERPRES/(AS-autor: Cornel Cepariu, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…