Vrea să trăiască sub apă 100 de zile pentru a testa dacă poate preveni bolile legate de îmbătrânire VIDEO

Vrea să trăiască sub apă 100 de zile pentru a testa dacă poate preveni bolile legate de îmbătrânire VIDEO

Un profesor de la University of South Florida (USF) trăiește sub apă de la începutul lunii martie - și va încerca să rămână în locuința sa subacvatică timp de 100 de zile ca parte a unui studiu unic în domeniul biologiei, notează NY Post.

Un profesor din Florida încearcă să trăiască sub apă timp de 100 de zile FOTO: Instagram

Joseph Dituri, cunoscut și sub numele de „Dr. Deepsea” pe rețelele sociale, locuiește într-un habitat de 10 metri pătrați la 9 metri adâncime, la Jules' Undersea Lodge din Key Largo. El își dorește să examineze modul în care organismul uman gestionează efectele pe termen lung ale rămânerii sub apă la o presiune extremă, potrivit unui comunicat de presă al USF.

„Trăiesc în habitatul meu subacvatic pentru următoarele 100 de zile”, a anunțat Dituri cu entuziasm într-un videoclip de pe Instagram când a început călătoria pe 1 martie.

„Și vom face știință pe bune. Vom vorbi despre ingineria biomedicală, vom face experimente de biologie și ne vom distra!”, a spus el.

Dacă Dituri își va atinge obiectivul de 100 de zile de viață subacvatică, va doborî recordul actual de 73 de zile, care datează din 2014, când doi profesori din Tennessee au reușit acest lucru.

În timpul misiunii sale, o echipă medicală se va scufunda pentru a verifica în mod curent starea de sănătate a bărbatului de 55 de ani. Unele dintre testele care se așteaptă să fie efectuate în timpul și după studiu includ analize de sânge, ecografii și electrocardiograme.

De asemenea, el va fi supus unor teste psihologice și psihosociale pentru a înțelege efectele mentale ale faptului de a fi singur și blocat într-un spațiu îngust pentru o perioadă de timp prelungită, asemănătoare unei călătorii în spațiu.

„Corpul uman nu a stat niciodată atât de mult timp sub apă, așa că voi fi monitorizat îndeaproape”, a declarat Dituri într-un comunicat. „Acest studiu va examina fiecare mod în care această călătorie are un impact asupra corpului meu, dar ipoteza mea este că vor exista îmbunătățiri ale sănătății mele datorită presiunii crescute.”

Datorită faptului că Dituri va trăi în condiții de presiune crescută, există speranța că aceasta ar putea să-i crească longevitatea și să prevină bolile legate de îmbătrânire, a declarat universitatea. Această posibilitate provine din avansarea concluziilor lui Dituri, găsite într-un studiu în care celulele expuse la o presiune mai mare s-au dublat în cinci zile.

În timp ce Dituri încearcă un record mondial, el continuă să predea cursul său de inginerie biomedicală online, a precizat școala.

El a servit în Marina americană timp de 28 de ani ca ofițer de scufundări înainte de a se pensiona în 2012 în calitate de comandant. Apoi și-a obținut diploma de doctorat pentru a afla mai multe despre leziunile cerebrale traumatice, deoarece a spus că mulți dintre camarazii săi din armată au suferit de aceste afecțiuni.

Dituri a declarat joi pentru USA Today că vede frecvent scafandri trecând pe lângă el curioși de modul în care locuiește și, deși încă poate trimite mesaje și vorbi prin Zoom cu mama, iubita și cele trei fiice ale sale, misiunea sa nu a venit fără sacrificii.

„Fiica mea este la Caltech și va absolvi în luna mai. Îmi va lipsi asta", a declarat Dituri pentru publicație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…