Vreme capricioasă în weekend. Cade prima zăpadă: „Posibil să avem valori negative”

Vreme capricioasă în weekend. Cade prima zăpadă: „Posibil să avem valori negative”

Weekend-ul stă sub semnul unei vremi capricioase. Meteorologii se așteaptă la variații mari de temperatură, intervale cu vânt puternic în mai multe zone și ploi locale, iar la munte sunt prognozate inclusiv ninsori.

Vreme capricioasă în weekend FOTO Shutterstock

Dacă sâmbătă vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor depăşi 20 de grade în cea mai mare parte a țării (în depresiuni sunt prognozate însă cel mult 18 grade) și chiar 27 de grade în sudul ţării, duminică, în zona montană foarte înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini foarte mari, sunt posibile precipitaţii mixte pentru prima dată în acest sezon.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 25…26 grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Duminică, două anotimpuri

Duminică, România va oscila între două anotimpuri. Dacă în sud va fi foarte cald în continuare, în jumătatea de nord se va răci semnificativ, fiind așteptate 12-15 grade (extremitatea de nord), a explicat Mihai Timu, la Digi 24 .

În noaptea de duminică spre luni, în Transilvania se vor înregistra temperaturi cu minus și la fel se va întâmpla şi în noaptea de luni spre marţi, în depresiuni fiind posibile şi valori de minus 5 – minus 3 grade.

Vântul se va intensifica în toate zonele și va bate în rafale

Amintim că meteorologii au anunțat deja că, după căldura neobișnuită din mijlocul toamnei, un ciclon polar lovește România.

Pentru duminică, 8 octombrie, prognozele indică vânt puternic în cea mai mare parte a ţării. Vor fi intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…60 km/h, posibil mai mari în est și sud-est. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua local la munte, în nord și centru, pe arii mai restrânse în sud-est și cu totul izolat în rest, potrivit România TV .

Pe lângă faptul că temperaturile ar putea să scadă în zilele următoare sub pragul de îngheț, ploile vor cuprinde tot mai multe zone.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?