Vremea se încălzește spectaculos. Unde se vor înregistra 27 de grade Celsius

Vremea se încălzește spectaculos. Unde se vor înregistra 27 de grade Celsius

După vremea capricioasă și rece din ultima perioadă, meteorologii anunță temperaturi în creștere, în special în sudul țării, unde mercurul din termometre va urca la 26 de grade Celsius. Totuși, nu scăpăm de vânt, care va fi prezent în aproape toată țara.

Temperaturile vor crește cu 1-2 grade Celsius. FOTO 123 RF (Arhivă)

În următoarele zile vom avea o creștere a temperaturii cu 1°C-2°C de la o zi la alta, astfel încât duminică vom ajunge pe partea de sud a țării la temperaturi de 26, posibil chiar 27°C inclusiv în zona Capitalei.

Dar sâmbătă și duminică vor fi temperaturi foarte ridicate pentru sfârșitul lunii martie, în toate zonele țării. Maximele de peste 20°C vor fi frecvente și există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să ne aducă temperaturi peste normal. În același timp așteptăm să apară din nou și precipitațiile. De mâine noapte aria ploilor se va extinde, va cuprinde joi toate regiunile țării. La munte, pe crestele cele mai înalte, mai este încă posibil să mai ningă și va fi și o vreme cu destul de mult vânt, cam peste tot în țară.

Este de altfel tot un semnal. Aceste intensificări ale vântului sunt tot semnalul schimbării pe care o traversăm acum, o încălzire care categoric ne arată că ne apropiem de mijlocul primăverii", a anunțat Florinela Georgescu, director executiv al ANM, la Antena 3 CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990