Vremea se schimbă radical. Unde sunt așteptate ploi abundente și cât de frig se face, în ce zone viscolește

Vremea se schimbă radical. Unde sunt așteptate ploi abundente și cât de frig se face, în ce zone viscolește

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile vor scădea drastic, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse se va forma polei. La munte, ninsoarea va fi viscolită.

Vremea se schimbă, sunt anunțate ploi și ninsori FOTO pixabay.com

Începând de luni temperaturile vor scădea semnificativ, maximum 10 grade Celsius, marți chiar să nu depășească 5 grade Celsius. Valorile termice vor continua să scadă însă vor rămâne mai calde decât media acestei perioade. Ușor, ușor acestea se vor apropia de media acestei perioade.

Luni, 23 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), deși valorile termice vor fi în scădere în sud și în est , vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în nord-vestul și în centrul teritoriului și mai mult noros în rest.

"Vor fi precipitații sub formă de ploaie în Banat, predominant sub formă de ploaie, local, în Muntenia și Dobrogea, mixte în Moldova și la munte. Pe arii restrânse se va forma polei. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sudul Banatului, unde se vor depăși 25-35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud, în sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului, dar mai ales în masivele sud-vestice, unde, la altitudini mari, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, izolat în regiunile sud-estice, și 13 grade Celsius în cele vestice, iar cele minime în general, se vor situa între minus 5 și 4 grade Celsius. Izolat va fi ceață", anunță ANM.

În București, vremea se va răci semnificativ, dar valorile de temperatură vor fi în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi noros și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi cupprinsă între minus 1 și 1 grad Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”