Vremea vineri, 17 noiembrie 2023. Ce ne așteaptă în weekend: unde va ninge

Vremea vineri, 17 noiembrie 2023. Ce ne așteaptă în weekend: unde va ninge

Vineri, 17 noiembrie 2023, temperaturile încep să scadă față de ziua precedentă. În weekend, va ploua pe arii extinse.

Umbrela va fi un accesoriu necesar FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 17 noiembrie 2023, vremea va aduce temperaturi mai scăzute față de cele din ziua anterioară și șanse mai mari de precipitații. La munte, mai ales pe timpul nopții, vor fi lapoviță și ninsoare, iar în rest va ploua și pe spații mici se pot acumula cantități de apă însemnate.

Cel mai cald va fi la Constanța, unde mercurul va urca în termometre până la 16 grade Celsius. Cea mai joasă valoare se va înregistra la Miercurea Ciuc, unde vor fi doar 6 grade Celsius.

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile , scrie meteoradar.ro , conform antena3.ro .

Sâmbătă, 18 noiembrie, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie”, arată sursa citată.

De duminică, 19 noiembrie, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 - 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat