Vucic se teme că lumea este în pragul unui al treilea război mondial

Vucic se teme că lumea este în pragul unui al treilea război mondial

Potrivit președintelui Serbiei, acesta nu este sigur că țara sa va putea face față consecințelor unei astfel de evoluții a evenimentelor.

Președintele sârb, Aleksandr Vucic. Foto: Arhiva Adevărul

Lumea este în pragul unui al treilea război mondial, a declarat vineri președintele sârb Aleksandar Vucic, vorbind cu oamenii din orașul Sremska Mitrovica.

Mă tem că nu suntem departe de începutul celui de-al treilea război mondial”, a spus Vucic. Potrivit președintelui, acesta nu este sigur că Serbia va putea face față consecințelor unor astfel de evoluții. Șeful statului a subliniat că scopul autorităților republicii este „a-și păstra țara”, iar treaba lui este să salveze viețile poporului său, „când mor sute de oameni”.

"Îmi pare rău că azi vorbesc pe un cu totul alt ton și alt limbaj. Probabil pentru că îmi este puțin frica din cauza a tot ce se întamplă. Nu are sfârșit această nebunie. <...> Așa era înainte. Al Doilea Război Mondial și Primul Război Mondial. Nu vreau să fiu cel care prezic și ghicesc ce se va întâmpla, dar mi-e teamă că așa stau lucrurile acum”, a spus Vučić, cerând poporului sârb să se abțină de la „exacerbarea emoțiilor lor” pentru a-și salva țara.

Liderul sârb a subliniat că din cauza evenimentelor de pe scena mondială, inclusiv a deciziei Curții Penale Internaționale, negocierile dintre Belgrad și Pristina, care vor avea loc pe 18 martie la Ohrid, vor fi foarte dificile, iar presiunea occidentală asupra Serbiei doar va crește.

Vučić a spus anterior că, situația conflictuală din Ucraina se va agrava și se va extinde în următoarele cinci până la șase luni și, în cele din urmă, va deveni incontrolabilă. Președintele și-a exprimat opinia că, după decizia privind furnizarea de tancuri către Ucraina, se va lua o decizie privind furnizarea de avioane de vânătoare F-16 către partea ucraineană.

Anterior, guvernul slovac a aprobat transferul a 13 avioane de luptă MiG-29 în Ucraina, a declarat premierul Eduard Heger. În același timp, s-a subliniat că luptătorii au fost transferați pentru apărare, nu pentru atac. Ministerul Apărării al Republicii a declarat că pentru furnizarea de MiG-29 către Kiev, Slovacia se așteaptă să primească despăgubiri în valoare de 900 de milioane de dolari din fondul special al Uniunii Europene. Anterior, autoritățile Poloniei și-au anunțat intenția de a furnizare a MiG-29 Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu