Vulcanul din La Palma a devenit mai activ; guvernul va acorda ajutoare de milioane de euro insulei spaniole

Vulcanul din La Palma a devenit mai activ; guvernul va acorda ajutoare de milioane de euro insulei spaniole

Conul vulcanului de pe insula spaniolă La Palma s-a prăbuşit parţial, iar fluxul de lavă spre ocean s-a intensificat, a informat luni televiziunea publică spaniolă RTVE, relatează dpa.

Lava, care are o temperatură de peste 1.000 de grade Celsius, curge pe acelaşi canal ca înainte, ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare alte evacuări.

La Madrid, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat un program pentru acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 206 milioane euro.

De la începutul erupţiei, lava a distrus peste o mie de clădiri şi a provocat daune uriaşe agriculturii şi infrastructurii insulei.

Peste 5.500 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele.

Vulcanul Cumbre Vieja din sudul insulei La Palma, care este mai puţin cunoscută turiştilor comparativ cu celelalte Insule Canare de pe coasta de vest a Africii, precum Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura şi Lanzarote, a erupt pe 19 septembrie, pentru prima dată în 50 de ani.

Vulcanologii nu au putut estima cât timp va rămâne activ Cumbre Vieja. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”