Wang Yi a spus că Taiwanul nu a fost niciodată și nu va fi niciodată o țară independentă

Wang Yi a spus că Taiwanul nu a fost niciodată și nu va fi niciodată o țară independentă

Șeful biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez a declarat că acțiunile separatiștilor din Taiwan „amenință suveranitatea și integritatea teritorială” a RPC.

Wang Yi. Foto: EPA-EFE

Insula Taiwan nu a fost niciodată un stat independent și nu va fi independentă de RPC, a declarat sâmbătă șeful biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (Comitetul Central PCC), membru al Biroului Politic Wang Yi.

"Taiwanul face parte din teritoriul chinez. Nu a fost niciodată o țară [independentă] și nu va fi una în viitor", a subliniat el, vorbind la cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la München.

Potrivit diplomatului chinez, Beijingul nu încearcă să schimbe status quo-ul în strâmtoarea Taiwan, în timp ce forțele separatiste din Taipei încearcă să nu respecte principiul „o singură China”, susținând așa-zisa sa independență. După cum a remarcat Wang Yi, făcând acest lucru „subminează pacea și securitatea” în regiune.

Wang Yi a adăugat că acțiunile separatiștilor din Taiwan „amenință suveranitatea și integritatea teritorială” a RPC. El a mai remarcat că China este împotriva standardelor duble în problema Taiwanului.

Taiwanul este guvernat de propria sa administrație din 1949, când rămășițele forțelor Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fugit pe insulă, fiind învinse în războiul civil chinez. Potrivit poziției oficiale a Beijingului, susținută de majoritatea țărilor, inclusiv de Rusia, aceasta este una dintre provinciile RPC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…