Washingtonul urmărește reacția Chinei la desfășurarea sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud

Washingtonul urmărește reacția Chinei la desfășurarea sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud

Departamentul de Stat american și-a exprimat joi îngrijorarea față de o serie de măsuri luate de China împotriva unor firme sud-coreene, ca urmare a deciziei Coreei de Sud de a găzdui pe teritoriul său sistemul de apărare antirachetă THAAD, transmite agenția Yonhap.

"Suntem preocupați și urmărim îndeaproape informațiile potrivit cărora China a luat măsuri împotriva unor entități din sectorul privat din Coreea de Sud din cauza deciziei americano-sud-coreene de a desfășura THAAD", a declarat agenției de presă sud-coreene un purtător de cuvânt al diplomației SUA.

Oficialul a reafirmat că sistemul de apărare zonală terminală la mare altitudine (Terminal High Altitude Area Defense, THAAD) este o măsură defensivă prudentă și limitată cu rolul de a "răspunde unei amenințări militare clare, nesăbuite și ilegale din partea Coreei de Nord", iar orice presiuni asupra Coreei de Sud pentru a renunța la autoapărare "ar fi nerezonabile și nepotrivite".

Yonhap apreciază că declarațiile citate ar constitui prima condamnare oficială de către SUA a represaliilor Chinei față de desfășurarea THAAD și un indiciu că președintele american Donald Trump adoptă o poziție mai dură față de Beijing decât predecesorul său, Barack Obama.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…