WikiLeaks: NSA a interceptat discuțiile Angelei Merkel cu Ban Ki-moon

WikiLeaks: NSA a interceptat discuțiile Angelei Merkel cu Ban Ki-moon

Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) ar fi ascultat convorbiri telefonice ale cancelarului german Angela Merkel cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în anul 2008, conform celor mai recente dezvăluiri făcute de site-ul WikiLeaks, citat marți de agenția de presă DPA.

Într-o discuție interceptată de către NSA, Ban saluta eforturile Angelei Merkel în lupta împotriva schimbărilor climatice și de a-i aduce și pe alți lideri UE pe această direcție. În acest sens, el spunea că fără eforturi susținute ale UE ar fi dificil pentru ONU să obțină un angajament în cadrul conferinței de la Poznan, Polonia.

În același timp, secretarul general al ONU își exprima optimismul că alegerea lui Barack Obama pentru un al doilea mandat la conducerea SUA reprezintă o oportunitate de a obține o implicare mai mare a SUA în negocierile privind schimbările climatice.

Mass-media germane relataseră anul trecut că NSA a interceptat timp de decenii biroul cancelarului german, inclusiv pe predecesorii Angelei Merkel, conform unor documente publicate de WikiLeaks.

'Am arătat astăzi modul în care secretarul general al ONU, care în discuții private încerca să salveze planeta de schimbările climatice, era ascultat de către o țară în intenția de a proteja cele mai mari companii de petrol ale sale', a declarat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

'Va fi interesant să vedem reacția ONU, întrucât dacă secretarul general al Națiunilor Unite poate fi vizat de interceptări fără nicio consecință, atunci există riscul ca toată lumea să fie ascultată, de la lideri mondiali la măturătorii de stradă', a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…