Wimbledon. Finala Halep vs Williams. Vedete, bucătărie de lux, gin, șampanie și haine de marcă

Wimbledon. Finala Halep vs Williams. Vedete, bucătărie de lux, gin, șampanie și haine de marcă

Unde stau, ce mănâncă, ce beau și cu ce sunt îmbrăcate VIP-urile la finala de la Wimbledon este preocuparea principală a presei britanice.

Palatul Kensington a confirmat pe Twitter participarea la finala feminină a turneului de la Wimbledon 2019 a ducesei de Cambridge, Kate Middleton și a Ducesei de Sussex, Meghan Markle, eveniment mult așteptat de britanici, mai ceva ca jocul dintre Simona Halep şi Serena Williams, scrie Daily Mail, citat de  Newsweek România .

Cele două figuri regale, cumnate, ambele în vârstă de 37 de ani, ambele mămici, care apar rar împreună, au acaparat atenția presei imediat ce s-a confirmat participarea lor la finală, care are loc sâmbătă, începând cu ora 16:00. Meghan este prietenă apropiată a Serenei Williams și nu a vrut să rateze această finală.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, este pentru prima dată când joacă finala de la Wimbledon, după un șir de meciuri spectaculoase pe care românca le-a avut în acest turneu. Deși nu este favorită, nu sunt puțini cei care îi acordă Simonei șanse în meciul cu masiva Serena Williams, care nu se bucură de aprecierea publicului britanic. Simona Halep a învins-o o singură dată pe americanca de 37 de ani, din zece confruntări. S-a întâmplat acum cinci ani, la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Marea finală din acest an a turneului de la All England Club deja a stârnit fiori organizatorilor, care au un anume protocol pentru elită, iar Meghan deja l-a încălcat, fiind văzută în Zona Regală, la unul din meciuri, purtând blugi. Blugii sunt interziși în zonele de VIP-uri de la Wimbledon, fiind considerați prea „casual”.

O altă îngrijorare există în legătură cu modul în care cele două figuri regale se vor manifesta în timpul jocului. Protocolul spune că atunci cînd membri ai casei regale participă într-o funcție oficială, aceștia trebuie să mențină un nivel de neutralitate atunci când urmăresc meciul.

Este de așteptat ca Meghan să încalce și acest protocol, deoarece Serena este o prietenă foarte apropiată, s-a numărat printre primii invitați după nașterea copilului Archie, în mai, la Windsor și a participat la prima baie a copilului. Se zvonea chiar că ea și soțul ei, Alexis Ohanian îi vor fi nași.

Mulți dintre comentatorii de pe Twitter ai anunțului Palatului Kensington au salutat prezența celor două cumnate regale, specificând că Meghan, cu siguranță, „o va înveseli pe Serena și o va susține”.

Sectorul regal, fără ținută casual

Cele două vor sta în zona cea mai exclusivistă, Royal Box, cu 74 de locuri, cu invitați aleși cu grijă numai de Philip Brook, președintele All England Club care găzduiește campionatele. Toți membrii familiei regale au o invitație deschisă și, prin extindere, și membri ai familiilor celor intrați în familia regală. Așa că este foarte posibil ca la finală să asiste și Pippa Middleton, sora Ducesei de Cambridge. Ceilalți invitați sunt deciși de Brook și de Comitetul de conducere al campionatelor, care trebuie să le asigure luxul necesar elitei.

Practic, „meciul” elitei din Royal Box începe la ora 12, când Brook și soția găzduiesc oaspeții zilei pentru un prânz cu patru feluri de mâncare la clubul din Wimbledon. Homarul e nelipsit din meniu. Desertul este variat, de la prăjituri cu diverse creme la înghețate au glazuri tematice, legate de evenimentul sportiv.

Apoi oaspeților li se prezintă locurile. Urmează ceaiul, servit la ora 15:30 cu tradiționalele sandwich-uri cu castravete, biscuiți și prăjituri, înainte ca oaspeții să se întoarcă la teren.

În timp ce VIP-urile privesc meciul, prevăzut, la modul general, să se termine în jurul orei 19:00, reprezentanții clubului pregătesc recepția de după finală, cu gin, șampanie, multă șampanie, produse din cea mai bună bucătărie de la Wimbledon, unde se discută despre meciul urmărit și unde există posibilitatea să fie întâlniți și jucătorii, cu care invitații pot să se fotografieze. 

Printre vedetele invitate anul acesta s-au numărat Hugh Grant, Jude Law, Declan Donnelly, David Beckham și Pixie Lott.

Protocolul cere ca bărbații să poarte costume, cămăși, cravate, iar femeile rochii decente nu mult deasupra genunchilor.

Ducesa de Cambridge, mare iubitoare de tenis, este și patroana clubului, și ea întotdeauna respectă protocolul. Însă ducesa de Sussex este din ce în ce mai amatoare de ținute casual, de când a devenit mămică.

Invitații automate pentru sectorul regal primesc și membri de rang înalt ai Guvernului și Bisericii, inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury. Sunt invitați și membri din conducerea Armatei, RAF și Marinei Regale. De asemenea, ambasadorii și diplomații sunt bineveniți, cu numele lor  transmise de Mareșalul Corpului Diplomatic.

Familiile regale străine sunt invitate dacă un jucător din țara lor ajunge în finală. BBC are întotdeauna un loc în sectorul regal, ca și personalități din lumea sportului.

Obținerea calității de membru în All England Club este incredibil de dificilă, cu peste 1.000 de persoane pe o listă de așteptare, chiar și celebrități care se luptă să intre. Calitatea de membru este împărțită în 375 membri cu drepturi depline, 70 membri onorifici și 120 de membri temporari. Membrii cu drepturi depline trebuie să fie propuși de un alt membru și apoi să fie susținuți de încă trei, înainte de a fi aprobat de Comitetul clubului. Majoritatea rămâne parte din club până la moarte, de aceea sunt rare oportunitățile.

Se acordă titluri onorifice foștilor jucători legendari. Favorit al Wimbledon-ului, Tim Henman a declarat anterior că a fost mult mai greu să obțină calitatea de membru cu drepturi depline decât să câștige turneul. Acum se află în Comitetul de conducere al clubului.

Sectoarele brand-urilor, pline de vedete de cinema

Prin acorduri multianuale cu mari companii - cum ar fi American Express, Oppo, Slazenger, producător de mingi, Stella Artois - turneul câștigă în fiecare an aproximativ 40 milioane de dolari în sponsorizare.

Robinson, Polo Ralph Lauren, Evian, Pimm’s și Hertz au sectoarele lor și propriile liste cu oaspeți, pe care îi tratează în același mod ca și All England Club, doar că profită de ocazie să-și promoveze produsele, făcând cadouri invitaților.

Sponsorii All England Club au și saloane de primire a oaspeților, fiecare oferind o experiență unică pentru norocoșii din „Lista A”, cu reguli diferite și coduri de îmbrăcăminte.

De exemplu, oaspeții firmei Ralph Lauren trebuie să poartă haine numai de la firma-gazdă. Ei sosesc în jurul orei 11:00 și sunt serviți cu un prânz de lux, la ora 12, cu ceaiul de la ora 15.30, „îndoit” cu șampanie.

Sacoșele cu marca Polo Ralph Lauren așteaptă ora finală, pentru a ajunge la invitați, să nu-i încurce în orele de relaxare.

Una dintre celebritățile invitate în sectorul Polo Ralph Lauren a fost starul Maisie Williams, Aria din „Game of Thrones”, împreună cu prietenul ei, Reuben Selby. Aceștia au fost fotografiați plecând de la Wimbledon cu genți sport Ralph Lauren, pline de cadouri.

În sectorul firmei Evian, oaspeții sosesc de dimineață, conduși în saloanele de lux, unde se relaxează în așteptarea prânzului, la ora 12. Meniul este pregătit de o echipă de bucătari de top și este livrat de o mică armată de personal specializat.

Se servește „pui Wimbledon”, amplu decorat tematic, somon, feta, panglici de castravete, lămâi conservate, broccoli, chinoa tocată și salata de avocado, nuci de caju, rodii, soia, yuzu, dar și porc Yorkshire, spanac, kale, dressing de roșii și tarhon și gnocchi de parmezan, brânză halloumi la grătar, fructe exotice.  

După ce oaspeții sunt hrăniți și serviți cu șampanie Lanson din belșug, pot privi liniștiți meciul de pe scaunele căptușite din clasa A, cu vedere spre centrul terenului. Dar chiar și în timpul meciului circulă discret un recipient cu biscuiți, prăjiturici, pentru cine vrea o gustărică.

La ora 15.30 toată lumea merge la ceaiul de după-amiază, completat cu mult gin Pimm’s și șampanie, dulciuri și gustări.

Salonul se închide oficial la ora 18:00, dar oaspeții sunt înștiințați că pot rămâne dacă se prelungește meciul, chiar până la ora 22:00. La plecare, fiecare oaspete este condus la mașină, unde i se înmânează sacoșa cu daruri.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?