WP: Administraţia SUA nu are soluţii pentru preţurile ridicate la benzină

WP: Administraţia SUA nu are soluţii pentru preţurile ridicate la benzină

Administraţia preşedintelui american Joe Biden nu are suficiente propuneri serioase care să ducă la o reducere a preţurilor mari la benzină în ţară. Această opinie este cuprinsă într-un articol publicat sâmbătă pe prima pagină a The Washington Post .

„Incercarile de a gasi solutii inovatoare la problema preţului la benzină reflectă deficitul de soluţii a administratiei si amploarea problemei pe care o reprezintă”, notează articolul.

Potrivit ziarului, Casa Albă „încearcă cu disperare să arate că administraţia ia în considerare nemulţumirea alegătorilor faţă de creşterea preţurilor la combustibil”. Asistenţii lui Biden iau în considerare emiterea de carduri speciale americanilor carduri prin care s-ar plăti o parte din costul combustibilului. Această idee a fost luată în considerare în urmă cu câteva luni, dar apoi abandonată. Casa Albă şi-a dat seama că lipsa de cipuri ar face dificilă producerea unor astfel de carduri în cantităţi suficiente. Echipa Preşedintelui se teme, de asemenea, că americanii vor folosi cardul nu doar pentru a cumpăra benzină, ci şi pentru a face alte achiziţii. Chiar dacă administraţia acceptă propunerea, este probabil să necesite aprobarea Congresului, unde costurile suplimentare sunt deja aproape imposibil de acceptat, notează ziarul.

După cum subliniază online Christian Science Monitor, „cu o inflaţie fără precedent pentru ultimi 40 de ani, mulţi americani încep să se gândească să strângă cureaua”. Mulţi cetăţeni americani renunţă la locuinţe scumpe, abonamente la servicii şi programe de internet şi economisesc la alimente. Publicaţia subliniază că, potrivit sondajelor recente, inflaţia este principala preocupare a populaţiei din Statele Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență