WSJ: Hamas a respins o încetare a focului termenii propuși de israelieni

WSJ: Hamas a respins o încetare a focului termenii propuși de israelieni

Mișcarea radicală încearcă să obțină concesii mai mari de la statul evreu.

Portul Gaza. Foto: EPA-EFE

Mișcarea radicală palestiniană Hamas a respins o încetare a focului de o săptămână oferită de Israel în schimbul eliberării a câțiva zeci de ostatici, a relatat miercuri The Wall Street Journal , citând oficiali egipteni.

Potrivit acestora, Israelul căuta eliberarea a 40 de persoane, inclusiv toate femeile, copiii și bărbații în vârstă rămași ostatici și care aveau nevoie de îngrijiri medicale urgente. În schimb, statul evreu s-a oferit să suspende operațiunile terestre și aeriene din Fâșia Gaza timp de o săptămână și a garantat, de asemenea, fluxul de ajutor umanitar către enclavă.

Potrivit interlocutorilor ziarului, acest rezultat al negocierilor nu trebuie apreciat ca un eșec, ci este mai degrabă o încercare a mișcării palestiniene de a obține concesii mai mari de la Israel.

În special, reprezentanții Hamas au declarat că sunt gata să discute despre întoarcerea ostaticilor israelieni numai după încetarea focului. În plus, gruparea Jihadului Islamic Palestinian cere ca Israelul, în schimbul a peste 100 de ostatici, să elibereze toți participanții Jihadului Islamic din închisorile sale, al căror număr ajunge la mii, indică publicația.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat