Zăpadă de peste un metru în Mallorca. Sute de turiști, blocați în nămeți

Zăpadă de peste un metru în Mallorca. Sute de turiști, blocați în nămeți

Locuitorii insula Mallorca au fost luați prin surprindere de o furtună violentă, care a dus la acumularea unui strat de zăpadă de peste un metru. Ninsoarea a fost, inițial, privită cu entuziasm de turiști, care ulterior, au rămas izolați.

Insula Mallorca, acoperită de un strat gros de zăpadă FOTO Twitter

Autoritățile au cerut ajutorul armatei spaniole

Autoritățile au cerut, de urgență, unei unităţi specializate în astfel de intervenţii, din cadrul armatei spaniole. Echipajele au întâmpinat însă dificultăți, potrivit DPA.

Furtuna Juliette care și-a făcut simțită prezența la finalul iernii, a dus la acumularea unui strat de zăpadă cu grosimea de peste un metru.

Ninsoarea abundentă a început de luni şi, de atunci, stratul de zăpadă depus a ajuns să măsoare 1,4 metri, în locuri situate la altitudini de peste 800 de metri. În plus, furtuna a generat vânturi puternice şi valuri înalte în regiunile costiere, notează Agerpres.

Cu toate că furtuna s-a deplasat spre est, către Italia, în cursul zilei de miercuri, echipajele serviciilor de urgenţă au avut nevoie de mai multe ore pentru a ajunge la persoanele care au rămas blocate în zăpadă, la altitudini mai înalte.

Zeci de turiști, adăpostiți la o mănăstire

Iniţial, ninsoare a stârnit un val de entuziasm în rândul localnicilor şi al turiştilor, iar sute de oameni s-au îndreptat spre regiunile muntoase ale insulei spaniole. Însă mulţi au rămas apoi izolaţi şi au trebuit să caute adăposturi. La mănăstirea Lluc, de exemplu, aproape 100 de persoane au fost găzduite după ce au rămas blocate în zăpadă fără semnal la telefoanele mobile şi fără electricitate.

Mănăstirea Lluc, situată în nordul insulei, dispunea de un număr suficient de locuri de dormit şi de provizii pentru a-i găzdui peste noapte pe acei vizitatori neaşteptaţi. Salvamontiştii dintr-un echipaj de salvare de pe insulă au ajuns la mănăstire marţi.

Şi alte zone ale Spaniei s-au confruntat cu o vreme neobişnuit de rece, iar temperaturile pe timpul nopţii au scăzut până la -10 grade Celsius în regiunea Munţilor Pirinei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro