Zeci de dezvoltatori imobiliari, puşi sub acuzare pentru înşelăciuni cu locuri de parcare în Sectorul 1

Zeci de dezvoltatori imobiliari, puşi sub acuzare pentru înşelăciuni cu locuri de parcare în Sectorul 1

Bucureşti, 31 mar /Agerpres/ - Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare douăzeci şi trei de persoane fizice şi juridice - dezvoltatori imobiliari, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu locuri de parcare, prejudiciul fiind de 1,8 milioane euro.

Concret, dezvoltatorii imobiliari au declarat, în mod fals, la recepţia unor blocuri, că au construit mai multe locuri de parcare decât în realitate.

"În perioada 2019 - 2021, mai mulţi dezvoltatori imobiliari de pe raza Sectorului 1 Bucureşti au indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale cu ocazia efectuării recepţiei blocurilor edificate de către aceştia, respectiv au prezentat că au realizat un număr mai mare de locuri de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire, cu toate că în realitate realizaseră mai puţine locuri de parcare, decât cele menţionate în autorizaţia de construire. Prejudiciul total cauzat este 1.880.000 euro, dezvoltatorii imobiliari având obligaţia conform HCGMB 6612006 să achite o taxă de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat", susţine Parchetul.

În cursul zilei, au fost puse în executare 51 de mandate de percheziţie de către poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”