Zeci de sindicalişti SANITAS participă la ''Mitingul Epuizării'' în faţa sediului Guvernului

Zeci de sindicalişti SANITAS participă la ''Mitingul Epuizării'' în faţa sediului Guvernului

Câteva zeci de angajaţi din domeniile sanitar şi de asistenţă socială, membri ai Federaţiei SANITAS, participă marţi la un protest în Piaţa Victoriei, intitulat "Mitingul Epuizării", nemulţumiţi de ceea ce numesc "strategiile de criză incoerente" ale autorităţilor în ceea ce priveşte abordarea epidemiei.

Protestatarii au strigat "Ruşine să vă fie!" către clădirea Guvernului şi afişează pancarte cu mesajul "Promisiunile neonorate ne-au epuizat".



Participanţii la miting poartă măşti şi mănuşi iar numărul lor nu depăşea 100 de persoane în prima oră de protest.

"Membri noştri, salariaţi în sistemul sanitar şi în sistemul de asistenţă socială, sunt epuizaţi pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare!", se menţionează în comunicatul prin care Federaţia SANITAS anunţa organizarea manifestaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”