Zelenski: Astăzi a fost o zi însorită pe teritoriul nostru

Zelenski: Astăzi a fost o zi însorită pe teritoriul nostru

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, în timpul discursului de sâmbătă seară adresat poporului ucrainean, că viitorul națiunii este unul luminos, mai ales că ocupanții ruși fug din zonele recuperate de forțele ucrainene.

Zelenski: Astăzi a fost o zi însorită pe teritoriul nostru Foto Administratia Prezidentiala Ucraina

"Astăzi a fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade şi însorit în mari părţi ale ţării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deşi este şi cald. Dar indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Şi ştiu că viitorul nostru este luminos. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea.

Dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei. Dacă sunt forţaţi să rămână, orice ocupant poate găsi o modalitate de a se preda. Garantăm păstrarea vieţilor tuturor militarilor ruşi care depun armele şi se predau în mod voluntar. Ucraina aderă întotdeauna la toate normele şi convenţiile internaţionale. Nu vom lăsa alte opţiuni pe care să se bazeze ocupanţii", a declarat Zelenski chiar în ziua în care o explozie a afectat podul Kerci, pod care face legătura dintre Crimeea și Rusia, potrivit news.ro .

Liderul ucrainean le-a transmis cetățenilor ruși să aibă mare grijă la avertismentele legate de mine, deoarece zonele ocupate de ruși au fost minate la plecarea acestora.

"Echipele noastre de eliminare a muniţiilor explozive, inginerii noştri de eliminare a bombelor lucrează la maximum, dar după ocupanţi, o zonă foarte mare este contaminată cu mine.

Vă rugăm să nu ignoraţi avertismentele legate de mine, să nu vizitaţi zonele închise din cauza pericolului, vă rugăm să raportaţi poliţiei, serviciilor de urgenţă sau autorităţilor locale legat de orice mine sau muniţie neexplodata găsite", a adăugat Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”