Zelenski, despre primele zile de contraofensivă: „Este dificil, dar nu arată rău”

Zelenski, despre primele zile de contraofensivă: „Este dificil, dar nu arată rău”

Volodimir Zelenski a apreciat că vineri că acțiunile ofensive din ultimele zile ale armatei ucrainene „nu arată rău” în pofida „rezistenței foarte dure” din partea armatei ruse.

Volodimir Zelenski FOTO Facebook

„Lucrurile nu arată rău. Aş spune că este în general pozitivă, dar este dificil. Trupele noastre care sunt acum în prima linie a frontului se confruntă cu o rezistenţă foarte dură”, a răspuns Zelenski la o întrebare a NBC News despre progresele contraofensivei armatei ucrainene.

Potrivit datelor prezentate de autoritățile de la Kiev, soldații ucraineni au reușit în ultimele zile să elibereze circa 100 de kilometri pătraţi de teritoriu.

În schimb, armata ucraineană a pierdut o parte din armele grele occidentale, inclusiv tancuri Leopard-2 de fabricație germană şi blindate americane Bradley de fabricație americană.

Totuși, o mare parte din trupele ucrainene pregătite pentru contraofensivă nu au fost încă angajate în lupte, astfel că o concluzie asupra desfăşurării ei poate fi prematură, notează Agerpres , care citează agențiile de presă AFP, DPA și EFE.

În opinia lui Zelenski, un succes al contraofensivei ucrainene ar echivala cu înfrângerea armatei ruse.

La rândul său, Vladimir Putin insistă cu linia propagandistică de desconsiderare a contraofensivei plecând de la supozițiile precum că armata rusă ar avea linii defensive puternice și ar provoca pierderi grele părții adverse.

Forţele ucrainene „şi-au folosit pretinsele rezerve strategice pentru a străpunge liniile defensive (ruse, n. red.), pentru a şi le consolida pe ale lor şi a înainta. Niciunul dintre aceste obiective nu a fost atins. Forţele armate ucrainene nu au nicio şansă acolo, nici în alte zone”, a spus Putin, pretinzând că ar știe planurile Kievului.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a admis pentru prima dată faptul că a pierdut teren pe câmpul de luptă din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene