Zelenski, după atacul rusesc care a ucis 22 de oameni: Nu există bombe care să poată şterge libertatea

Zelenski, după atacul rusesc care a ucis 22 de oameni: Nu există bombe care să poată şterge libertatea

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis că independenţa ţării sale nu se va sfârşi niciodată, dând asigurări că vor mai exista Zile ale Independenţei în anii următori, informează News.ro.

FOTO: EPA-EFE

„E aproape noapte, ziua noastră principală, Ziua Independenţei Ucrainei, se apropie de sfârşit. Dar independenţa noastră nu se sfârşeşte şi nu se va sfârşi niciodată. Şi va exista a 32-a Zi a Independenţei, şi a 33-a, şi cele care urmează, cât timp va mai fi pe pământ. Ucraina va trăi veşnic. Şi va deveni mai puternică în fiecare zi. Şi absolut toată lumea înţelege asta - de la Consiliul de Securitate al ONU la toate capitalele, fără excepţie. Deci să nu ne retragem de pe drumul nostru, să luptăm, să exprimăm recunoştinţa faţă de fiecare care ne sprijină, să avem grijă de statul nostru, să ne păstrăm unitatea - aceeaşi unitate ca azi, ca în fiecare zi din aceste şase luni. Şi niciun duşman nu va putea să ne învingă. Nu există bombe care să poată şterge libertatea şi nu vor fi niciodată proiectile care să înfrângă voinţa poporului care crede în el însuşi”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis miercuri noapte.

El a adăugat că în această zi "durerea" este Ceaplîne, unde până la acel moment sunt 22 de morţi, dintre care cinci au ars, iar un adolescent de 11 ani a murit după ce o rachetă rusească i-a distrus casa.

„Operaţiunile de căutare şi salvare la gară vor continua. Cu siguranţă îi vom face pe ocupanţi să răspundă pentru tot ce au făcut. Şi cu siguranţă îi vom goni pe invadatori de pe pământul nostru. Nicio pată din acest rău nu va mai rămâne în Ucraina noastră liberă. Ne vom croi drumul spre victorie! Se va întâmpla! Memorie eternă celor ale căror vieţi au fost luate de aceşti invadatori, de aceşti duşmani”, a conchis Zelenski.

De ziua națională a Ucrainei au avut loc atacuri masive ale forțelor ruse. Un atac cu rachete asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk s-a soldat cu moartea a cel puțin 22 persoane și alți 50 de răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…