Zelenski, mesaj către militarii ruși: „Veţi fi ucişi unul câte unul”

Zelenski, mesaj către militarii ruși: „Veţi fi ucişi unul câte unul”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în timpul discursului adresat naţiunii, după ce trupele ucrainene au redobândit controlul asupra orașului-cheie Lîman din regiunea Donețk, că Rusia pierde bătălia, iar lumea nu va încuviința o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale.

Volodimir Zelenski susține că steagul Ucrainei va fi arborat peste tot. FOTO Profimedia

„Astăzi, şi mai multe voci din lume s-au alăturat pentru a condamna pseudo-referendumurile şi încercarea Rusiei de a anexa teritoriul nostru - teritoriul Ucrainei.

Sunt recunoscător pentru fiecare astfel de voce. Ca urmare, avem deja zeci de declaraţii care susţin în mod clar Ucraina şi dreptul internaţional şi condamnă Rusia pentru acest nou pas agresiv”, a declarat Volodimir Zelenski.

Zelenski a continuat, afirmând: „Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională și că lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale, anexări criminale şi arbitrar total în locul Dreptului internaţional:

Principalul lucru este rezistenţa noastră împreună cu voi, protecţia noastră împreună cu voi, mişcarea noastră împreună cu voi spre eliberarea întregului teritoriu ucrainean (...)

Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas, o farsă absolută, pe care a vrut să o prezinte drept un presupus referendum. (...)

Au dus mitraliere în jurul caselor, au purtat bucăţi de hârtie, propagandiştii au filmat toate acestea în partea din Donbas pe care o controlau. Şi acum un steag ucrainean se află acolo.

În cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”.

Președintele Ucrainei a mai adăugat că „acesta este primul clopoţel care ar trebui să se audă la toate nivelurile guvernului rus”.

În plus, acesta a transmis un mesaj și militarilor ruși:

Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia.

Ucraina se va întoarce pe cont propriu. Atât în est, cât şi în sud. Şi ceea ce au încercat să anexeze acum, şi Crimeea, care se numeşte anexată din 2014.

Steagul nostru va fi peste tot. Vor fi pedepsiţi cei care au comis această crimă de agresiune împotriva statului nostru independent”.

Redobândirea controlului asupra orașului Lîman , situat în regiunea Donețk, este unul dintre factorii principali pentru recuperarea teritoriilor ocupate din regiunea Lugansk, recent alipită , vineri, de liderul de la Kremlin, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai, relatează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina