Zelenski: Nu cred că Putin va folosi arme nucleare. Lumea nu îi va permite

Zelenski: Nu cred că Putin va folosi arme nucleare. Lumea nu îi va permite

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, miercuri, că nu crede că lumea îi va permite lui Vladimir Putin să utilizeze arme nucleare și a promis că va continua să elibereze teritoriul ucrainean aflat sub ocupația forțelor invadatoare, relatează Reuters .

Volodimir Zelenski susține că nu crede că Vladimir Putin va utiliza armele nucleare. FOTO EPA EFE

Zelenski a oferit un interviu ziarului Bild, publicat la câteva ore după ce liderul de la Kremlin a anunțat o mobilizare parțială și a amenințat că Moscova va reacționa la ceea ce el a numit „șantajul nuclear” al Occidentului.

Nu cred că el (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme.

Mâine Putin poate spune: în afară de Ucraina, vrem și o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare. Nu putem face astfel de compromisuri”, a declarat Zelenski.

Ucraina a recâștigat de la forțele ruse mai multe zone din teritoriul său după contraofensiva din ultimele săptămâni, provocând pierderi tot mai mari militarilor ruși.

De asemenea, președintele ucrainean consideră că hotărârea lui Vladimir Putin de mobilizare parțială se datorează eșecurilor înregistrate de forțele sale pe câmpul de luptă.

Vede că unitățile sale pur și simplu fug. Dorește să înece Ucraina în sânge, inclusiv în sângele propriilor soldați”, a mai precizat președintele ucrainean.

Fiind întrebat despre planurile de organizare a referendumurilor pentru anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene ocupate, Zelenski a afirmat că este o farsă care nu va fi recunoscută de majoritatea țărilor: „Vom acționa conform planurilor noastre pas cu pas. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro