Zelenski respinge orice responsabilitate a Ucrainei în cazul morții Dariei Dughina

Zelenski respinge orice responsabilitate a Ucrainei în cazul morții Dariei Dughina

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski respinge orice responsabilitate a țării sale în cazul morții Dariei Dughina, fiica ultranaționalistului rus Alexandr Dughin. Tânăra a fost ucisă într-o explozie a unei mașini-capcană, sâmbătă seară.

Zelenski respinge orice responsabilitate a Ucrainei în cazul morții Dariei Dughina FOTO: Profimedia

Zelenski a declarat că „aceasta nu este responsabilitatea noastră” și că femeia suspectă nu este cetățean ucrainean. De asemenea, Zelenski a punctat și că suspecta nu se află pe teritoriul ucrainean, cel ocupat sau nu de forțele ruse.

Aceasta nu este responsabilitatea noastră.(Femeia) nu e cetățean al țării noastre... nu suntem interesați de ea (...) Ea nu se află pe teritoriul Ucrainei - ocupat sau nu”, a declarat Zelenski, potrivit Hotnews.

Cine ar fi ucis-o pe Dughina, conform variantei rușilor

Varianta oficială a Moscovei, prezentată de FSB luni, arată că atacul cu mașina-capcană produs asupra fiicei lui Aleksandr Dughin ar fi fost comis de Natalia Vovk, ucraineană născută în 1979. FSB a spus că aceasta ar fi sosit în Rusia în luna iulie, alături de fiica sa în vârstă de 12 ani.

Conform versiunii rusești, presupusa atacatoare ar fi pregătit atacul timp de o lună. Ea ar fi participat sâmbătă seară la un eveniment în apropiere de Moscova, acolo unde se afla Dughina și tatăl său. După explozia mașinii-capcană, Natalia Vovk ar fi fugit în Estonia.

Guvernul estonian a respins clar afirmațiile FSB-ului cu privire la venirea presupusei atacatoare în Estonia. Ministrul eston de Externe Urmas Reinsalu a declarat, marți, că „privim asta drept o nouă dovadă dintr-o foarte lungă serie de provocări ale Federației Ruse și nu avem nimic în plus de declarat în momentul de față”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...