Zelenski salută discuţiile "productive" cu premierul japonez

Zelenski salută discuţiile "productive" cu premierul japonez

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi discuţiile "productive" cu premierul nipon Fumio Kishida, în vizită la Kiev, lăudând "voinţa foarte concretă" a Japoniei de a "proteja" Ucraina în faţa "terorii ruseşti", notează AFP.

FOTO EPA EFE

"Având în vedere puterea Japoniei, leadershipul său în Asia pentru apărarea păcii şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi responsabilitatea sa ca preşedinte (prin rotaţie) al G7, discuţiile de marţi pot avea un rezultat global", a apreciat Volodimir Zelenski în cotidianul său mesaj video.

Mai devreme, şeful statului ucrainean a anunţat marţi că va participa prin videoconferinţă la summitul G7 prevăzut să aibă loc în luna mai la Hiroshima, în Japonia.

"Am acceptat invitaţia (...) şi voi participa la summitul G7 la Hiroshima într-un format online", a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev alături de premierul japonez.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele ucrainean, Fumio Kishida a mers la Bucea, oraş-martir situat lângă Kiev, devenit simbol al atrocităţilor ocupaţiei ruse, în cadrul primei sale vizite "istorice" în Ucraina. El a devenit primul prim-ministru nipon care s-a deplasat într-o zonă de război după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vizita sa a intervenit într-un moment în care preşedintele chinez Xi Jinping se află la Moscova pentru o întrevedere cu Vladimir Putin, având drept punct central al discuţiilor invazia rusă în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”