Zelenski: Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume

Zelenski: Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume

Rusia eşuează la scară mare în invazia sa asupra Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la opt luni de la declanşarea războiului, pe 24 februarie, informează marţi dpa.

FOTO: Profimedia

„Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume”, a afirmat Zelenski în mesajul său video zilnic, luni seara.

„Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia”, a spus Zelenski, adăugând că în timp ce altădată Rusia era un actor politic important, astăzi Moscova este din ce în ce mai izolată pe plan internaţional.

Zelenski a subliniat că forţele ucrainene continuă să elibereze în fiecare zi teritorii ocupate de ruşi.

Întreaga Ucraină, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, va fi eliberată, a spus Zelenski, avertizându-i totodată pe cetăţenii ucraineni că iarna ce va urma va fi „cea mai grea din istoria noastră”, din cauza pagubelor provocate de atacurile ruse infrastructurii energetice a Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale