Zile fierbinți pentru David Popovici! Datele și orele la care campionul lumii își apără titlurile. Unde se văd cursele

Zile fierbinți pentru David Popovici! Datele și orele la care campionul lumii își apără titlurile. Unde se văd cursele

David Popovici este unul dintre starurile Mondialelor de natație de la Fukuoka, unde își va apăra medaliile cucerite anul trecut la Budapesta. Dublul campion mondial și european și-a aflat programul cu exactitate, după ce organizatorii turneului au publicat orele de start ale fiecărei curse din cadrul competiției.

David Popovici, în fața unei săptămâni de foc la Mondialele de la Fukuoka. Foto EPA EFE

Campionul român va concura în probele de 100 și 200 de metri liber, pe care le-a câștigat și în 2022, atât la Mondiale, dar și la Europene.

La 200 de metri, David Popovici va participa luni, 24 iulie, de la ora 05:51 (ora României), în seria a 8-a. Pentru Popovici va urma semifinala, în aceeași zi, fie de la ora 15:11, fie de la 15:17. Dublul campion mondial se va lupta pentru a-și apăra medalia în finala de marți, 25 iulie, de la ora 14:02.

La 100 de metri liber, David participă în seria cu numărul 12 în ziua de miercuri, 26 iulie, de la ora 5:13. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, fie de la 14:26, fie de la 14:30, iar lupta tânărului român pentru medalia de aur se va da joi, 27 iulie, la ora 14:21.

Drepturile de televizare ale competiției din Japonia au fost achiziționate de Antena Group, care a anunțat că transmite Mondialele de la Fukuoka pe platforma plătită, Antena Play. Totuși, cursele lui David Popovici ar putea fi transmise și pe Antena 1, în funcție de decizia conducerii trustului.

Luptă la baionetă cu un australian și un chinez

Românul, văzut favorit de majoritatea specialiștilor, are o concurență pe măsură în cele două probe. David a înregistrat cel mai bun timp al său în acest an pe 100 de metri liber la Campionatele Naționale de la Otopeni: 47,61 secunde.

Iar marele său rival în proba regină va fi Kyle Chalmers, care a terminat primul la naționalele din Australia cu un timp mai bun: 47,44 secunde. Acesta din urmă ar fi trebuit să concureze la Mondiale și la proba de 100 m fluture, dar s-a retras, preferând să se concentreze exclusiv pe proba de 100 m liber.

Chinezul Pan Zhale are cel mai bun timp al anului

Chinezul Pan Zhale este un alt favorit al cursei, după ce anul acesta a reușit un rezultat de excepție, de 47,22 secunde, cu 4 zecimi mai bun decât în finala Mondialelor de anul trecut. Jurnaliştii de la Swim Swam aşteaptă o bătălie la cote înalte în "proba regină" a înotului, la Fukuoka, şi sunt de părere că David Popovici poate să corecteze recordul mondial stabilit tot de el, anul trecut (46,86 secunde).

"Cel mai bun rezultat la 100 metri liber îi aparţine lui Pan Zhale, adolescentul chinez care a oprit cronometrul la 47,22 la Naţionale. El va trebui să îşi măsoare forţele cu Kyle Chalmers, al 7-lea cel mai rapid înotător pe această distanţă şi cu fenomenul David Popovici, deţinătorul recordului mondial. Dacă toţi 3 sunt în formă, vom asista la o luptă pasionantă, astfel că e de aşteptat ca recordul de 46,86 secunde stabilit de Popovici anul trecut la Europene să cadă. Popovici poate coborî lejer sub 46,86, având calităţi fantastice", notează Swim Swam.

Programul lui David Popovici la Mondialele de natație

200 metri liber

serii: 24 iulie, ora 05:51

semifinale: 24 iulie, ora 15:11 / 15:17

finala: 25 iulie, ora 14:02

100 metri liber

serii: 26 iulie, ora 05:13

semifinale: 26 iulie, ora 14:26 / 14:30

finala: 27 iulie, ora 14:21

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat