Ziua Bucovinei/ Suceava: Coroane de flori depuse la statuia unionistului Iancu Flondor

Ziua Bucovinei/ Suceava: Coroane de flori depuse la statuia unionistului Iancu Flondor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, prezent duminică la ceremonia de depunere de coroane la bustul unionistului Iancu Flondor, pentru a marca Ziua Bucovinei, a declarat că, ''mai mult ca oricând, este nevoie de unitate, solidaritate, speranţă'' în această perioadă.

Flutur i-a îndemnat pe oameni să onoreze memoria celor care ''şi-au riscat libertatea şi viaţa pentru un ideal", acela al unirii Bucovinei, apreciind că acesta este un moment potrivit să se spună o rugăciune şi în memoria celor peste 2.000 de suceveni care au murit răpuşi de COVID-19.

"Să ne rugăm la Dumnezeu să trecem cu bine peste această perioadă. (...) Bucovina a fost greu încercată chiar de la începutul pandemiei, poate mai mult ca alte regiuni. Acum suntem un pic mai liniştiţi, dar trebuie să fim în continuare prudenţi", a precizat Flutur.

La rândul său, primarul Ion Lungu a subliniat însemnătatea zilei de 28 noiembrie şi a anunţat că municipiul Suceava va avea o Alee a Unioniştilor, în zona centrală a oraşului, în apropierea bustului lui Iancu Flondor urmând să fie amplasată, pe 24 ianuarie, o statuie a lui Alexandru Ioan Cuza.

La scurta ceremonie din centrul municipiului Suceava au depus coroane ministrul Turismului Daniel Cadariu, prefectul Alexandru Moldovan, primarul Ion Lungu, delegaţi din partea PNL, PMP şi USR, deputatul liberal Ioan Balan şi senatorul USR Gheorghiţă Mîndruţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…